Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ceza gelecek mi? İşte Felipe Melo gerçeği

Ceza gelecek mi? İşte Felipe Melo gerçeği

SPOR Haberleri

GS-FB derbisinin yankıları sürüyor... Futbol Federasyonu Hukuk Kurulu, derbi maçla ilgili raporlarını Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na teslim etti.

Karşılaşma ile ilgili en çok merak edilen konu ise Emre Belözoğlu'na yaptığı hareketler nedeniyle Galatasaraylı Felipe Melo'ya bir ceza çıkıp çıkmayacağı. Yaşanan olayla ilgili Beyaz TV'ye açıklama yapan Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, "Melo'ya maalesef ceza veremiyoruz. Ancak şikayet olursa Etik Kurulu'na sevk edebiliriz" ifadesini kullanmıştı.

Karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım'ın raporlarında Brezilyalı oyuncunun yapmış olduğu hareket yer almayınca Melo, PFDK'ya sevk edilmemişti...

Etik Kurulu'na sevk edilen Felipe Melo'ya talimatlar gereği oynamama cezası verilemiyor, ancak yaptırım uygulanabiliyor.

Kurul, Melo'ya ihlalin niteliğine göre, uyarma, kınama, huzurda kınama, yazılı ya da görsel medya aracılığı ile kınama veya ihlalin toplumdaki olumsuz etkilerini gidermeye yönelik olarak 'kişinin konferans vermesi' veya 'engelli sporcularla ilgili organizasyonlara katılması' gibi sportif ve eğitici yaptırımlar verebilecek.

Melo'nun, konferans vermeyi veya engelli sporcularla ilgili organizasyonlara katılmayı reddetmesi durumunda Disiplin Kurulu devreye girecek. Futbol Disiplin Talimatı'nın "Talimatlara aykırı hareket maddesi" uyarınca disiplin cezası verilebilecek.

Ancak periyodik olarak toplanmayan ve üyelerinin bir kısmı yurt dışında bulunan etik kurulunun ne zaman bir araya geleceği ve karar vereceği ise tamamen belirsiz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...