Bilic bu faule hapis cezası istedi

Bilic bu faule hapis cezası istedi

SPOR Haberleri

Oyuncusu Demba Ba'nın korner atışında yerde kaldığı pozisyonun penaltı olduğunu savunan Bilic, Demba Ba'ya yapılan hareketin hapis cezası olduğunu söyledi

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, karşılaşma sonrasında tüm yönetim kurulunu stattaki 5 nolu locaya topladı. Burada Olcay'a çıkan sarı kartların görüntülerini, Demba Ba'nın ceza sahası içinde düşürülüş pozisyonunu izleyen yöneticiler, hakem Bülent Yıldırım'ın hatalı yönetimi konusunda hem fikirdiler. Başkan Fikret Orman, stattan ayrılırken basın mensuplarına derbiyle ilgili bir açıklamada bulundu, hakem yönetimini eleştirdi. 'Hakem, hakem değil' diyerek sözlerine başlayan Beşiktaş Başkanı, 'Bizim maçımızda ne hikmetse 6 hakem de sahanın içerisinde. Olcay Şahan'ın pozisyonu sarı kart gibi görülebilir ancak kart, 4. hakemin itirazıyla çıktı. Hatalı bir karttı. Tehlike olacak bir pozisyon yoktu. Arkadan bir müdahale var ama hemen bıraktı' sözleriyle kırmızı kartın hatalı olduğunu savundu.


ARTIK TARZIMI DEĞİŞTİRDİM
Demba Ba'nın 72. dakikada Fenerbahçe ceza sahası içinde düşürüldüğü pozisyon için 'Penaltı ve kırmızı kart' diyen Başkan Orman, 'Her sene Beşiktaş iyi giderken sistemli olarak bir eller çıkıyor. Ancak Beşiktaş camiası bunu hak etmiyor. Artık tarzımı değiştirme kararı aldım. Bizim lisanımızı futbolu yönetenler anlamıyor. Gücü varmış da basacakmış da. Bundan sonra herkes görecek. Bu kadar zorluklar içerisinde mücadele verirken bunların yapılması ayıptır. Hep beraber burada orta oyunu seyrettik. Beşiktaş camiası müsaade etmeyecek. Bu orta oyununu oynayanlar bundan sonra hep beraber görecek' ifadelerini kullandı.


Bilic kulübede çıldırdı
İkinci yarıda da kartlar çıkmaya devam ederken teknik direktör Slaven Bilic, sinirlerine hakim olamadı. Olcay Şahan'ın ilk yarıda kırmızı kart gördüğü pozisyonda saha içine kadar giren Hırvat teknik adam, 78. dakikada bu kez Kuyt'ın Sosa'ya yaptığı müdahale sonrası hakemin avantaj kararı vermemesine büyük tepki gösterdi. Bilic, 4. hakemin üzerine yürüdü.
Teknik direktör Slaven Bilic, Beşiktaş'ın başında 5. derbisinde de kazanamadı. Hırvat teknik adam, G.Saray maçlarında 2 yenilgi alırken; Fenerbahçe'ye karşı 1 mağlubiyet, 2 beraberlik tattı.


Hapis cezası gerektirir
Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, yenilgiyi 'Büyük bir hayal kırıklığı içindeyiz' sözüyle özetledi; Olcay'a çıkan sarı kart için "Hakem Olcay'a kırmızı kart gösterince oyuncularımızı öldürdü. Olcay'a gösterilen 2. sarı bence sarı kart değildi. Dolasıyla kırmızı kart değildi' yorumunu yaptı.Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic, isim vermese de Emre Belözoğlu'na da tepkisi vardı:
"Onların oyuncularından birine 'Senden yaşça büyüğüm. 5 kez o kötü kelimeyi bana niye kullandın' dedim. 'Ben ne istersem yaparım. Ne istersem söylerim. Sen kimsin' dedi." Bilic, Demba Ba'nın pozisyonu için "Olcay'ınki sarı kartsa, Demba Ba'nın düşürülüşü de hapis cezası gerektirir" ifadesini kullandı.
Bilic bu faule hapis cezası istedi

9 sarı 1 kırmızı
Beşiktaş-Fenerbahçe maçında zaman zaman ortam gerilirken hakem Bülent Yıldırım, otoriteyi sağlamak için sık sık kartlarına başvurdu. Derbide tam 9 sarı kart çıkarken, hakem Yıldırım, bir de kırmızı kartına başvurdu. Olimpiyat Stadı'ndaki derbide ilk cereyan 32. dakikada yaşandı. Caner Erkin ceza sahasına girmek üzereyken Olcay Şahan'ın müdahalesiyle yerde kaldı; Olcay gördüğü sarı karta büyük tepki gösterdi. 43. dakikada ikinci sarı kartını görünce kırmızı kartla oyun dışında kalan Olcay'ın bu pozisyonu sonrasında da iki takım futbolcuları, kısa süreli bir gerginlik yaşadı. Bu gerginlik sırasında Veli ile Emre Belözoğlu, söz dalaşına girdi. Hakem Bülent Yıldırım, iki oyuncuyu da sarı kartla cezalandırdı.


VELİ VE CANER CEZALI DURUMA DÜŞTÜ
Kırmızı kart gören Olcay'ın dışında Beşiktaş'ta Veli Kavlak, Fenerbahçe'de de Caner Erkin gördüğü sarı kart nedeniyle haftaya cezalı duruma düştü. Veli Başakşehir, Caner de Çaykur Rize maçında forma giyemeyecek.
72. dakikadaki pozisyonda F.Bahçeli futbolcu, Demba Ba'yı ceza sahası içinde tutarak düşürürken hakem faulü F.Bahçe lehine çaldı.


Olcay'dan Caner'e; "Gole mi gidiyorsun"
Maçın 32. dakikasında Caner'i kalça darbesiyle düşürerek sarı kart gören Olcay Şahan, F.Bahçe'li yıldıza ilginç bir tepki verdi. Hareketinin sade bir faul olduğunu düşünen Olcay, saha içinde Caner'e "Gole mi gidiyorsun" diye bağırdı.


Zemine geçer not
Olimpiyat Stadı yaklaşık 1 aylık bakımın ardından yeni haliyle ilk sınavını derbide verirken zeminin son durumu takdir gördü. Karşılaşma öncesi sahaya çıkan iki takım futbolcuları, zemini test ederken çimlerin durumundan memnun kaldı.


Olimpiyat boş kaldı
Beşiktaş'ta yönetim ve futbolcuların derbiye çağrısına rağmen taraftarlar Fenerbahçe maçına fazla ilgi göstermedi. Geçen sezon yine sezonun başında Galatasaray derbisine rekor sayıda taraftara oynayan (75 bin), bu sezon Olimpiyat'ta oynadığı Feyenoord ve Arsenal maçlarında yaklaşık 50 bin taraftarı tribüne çeken siyah-beyazlılar, Fenerbahçe derbisinde hayal kırıklığına uğradı. Siyah-beyazlılarda 11 bin 500 kombine sahibi taraftar yer alırken maç saatine kadar da yaklaşık 12 bin 500 bilet satışı gerçekleşti. Böylece Beşiktaş yönetiminin yoğun katılım beklediği Fenerbahçe derbisinde sadece 24 bin taraftar Olimpiyat Stadı tribünlerinde yer aldı.


Yenişafak


Fotoğraf LİG TV'den alınmıştır




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...