Trabzonspor'da Cardozo, kendini buluyor

/ Kaynak: AA
Trabzonspor'da Cardozo, kendini buluyor

SPOR Haberleri  / AA

Trabzonspor'un sezon başında kadrosuna dahil ettiği Oscar Cardozo, oynadığı futbol ve attığı gollerle eski performansını bulmaya başladı

Benfica'da 2009-2010 sezonunda 13 maçta 10 gol atarak UEFA Avrupa Ligi'nin en golcü oyuncusu olan, aynı sezon ligde 29 maçta 26 gol, 2011-2012 sezonunda da 29 maçta 20 gol ile Portekiz Ligi'nde gol krallığı sevinci yaşayan "Büyük baston" lakaplı oyuncu, bordo-mavili takımda da eski günlerine andıran bir performans sergilemeye başladı. Ligde ilk 2 hafta sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen ve teknik direktör Vahid Halilhodzic tarafından bazı maçlarda tercih edilmeyen Paraguaylı oyuncu, çıktığı 7 maçta 428 dakika sahada kaldı. Ligin geride kalan 9 haftasında 4 maçta ilk 11'de oynayan Cardozo, Torku Konyaspor maçında biri penaltıdan olmak üzere attığı 2 golle gol sayısını 5'e yükseltti. Bordo-mavili takım formasıyla bir maçta ilk kez 2 gol atan Cardozo, Gaziantepspor, İstanbul Başakşehir (penaltıdan) ve Mersin İdmanyurdu maçlarında da rakip fileleri havalandırdı.
Cardozo, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Rostov ile oynanılan karşılaşmada da 1 gol atarak toplam resmi maçlarda 6 gol kaydetti.
Gol attığı maçlarda yenilmedi
Trabzonspor, Oscar Cardozo'nun gol attığı maçlarda mağlubiyet görmedi. Bordo-mavililer, Paraguaylı oyuncunun gol attığı 4 maçta Gaziantepspor ve İstanbul Başakşehir karşısında beraberlik, Mersin İdmanyurdu ve Torku Konyaspor maçlarından da galibiyetle ayrılarak 8 puan topladı.
Önemli oyuncuları geride bıraktı
Cardozo, ligde 9 golle ilk sırada yer alan Akhisar Belediyesporlu Gekas, 6 gol atan Kasımpaşalı Adem Büyük'ün ardından 5'er golle üçüncü sırada yer alan oyuncular arasında bulunuyor.
Paraguaylı oyuncu, 4 gol atan Burak Yılmaz, 3'er gol atan Beşiktaşlı Demba Ba, Fenerbahçe'den Sow ve Emenike gibi oyuncuları da ilk 9 haftada geride bırakmayı başardı.
Güney: "Süreklilik tanınmadı"
Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Köksal Güney, Cardozo'nun dünyada ilk 3 arasına girmiş bir santrfor olduğunu ifade ederek, "Daha önce Türkiye'de bazı kulüplerin isteyip alamadığı bir oyuncu. Kariyerini, futbolculuğunu, golcülüğünü tartışmamız mümkün değil" dedi.
Paraguaylı oyuncunun yeni bir ülkeye, sisteme geldiğini vurgulayan Güney, şunları kaydetti:
"Bu yüzden mutlaka alışma süreci olacaktır. Bu süreç içerisinde adale sakatlanması geçirdi. Bütün bunlara baktığımızda tabiki takıma uyumu biraz gecikebilirdi ama ben şuna inanıyorum Cardozo'ya yeterince şans verilseydi, ondan daha çok faydalanma düşüncesinde olunsaydı, bugünkü form grafiğini çok daha erken yakalayabilirdi. Cardozo'ya süreklilik tanınmadı. Ona rağmen ben yönetim ve şahsım adına onu tebrik ediyorum."
Güney, Cardozo'nun profesyonelce davranın bir oyuncu olduğunu anlatarak, Türkiye'de genç futbolculara örnek olacak davranışlar sergilediğini söyledi.
Bu açıdan da kendisin tebrik ettiğini belirten Güney, "Buna en önemli örnek olarak Lokeren maçında uzatmanın son dakikasında oyuna alındığı halde hiçbir kapris yapmadan profesyonelce oyundan çıkmıştır. Bir kişi çalıştığı takımda birilerini sevmiyor olabilir ama ekmeğini kazandığı formasını sevmeli. O formayı benimsemeli, ona hizmet etmelidir" ifadelerini kullandı.
Cardozo'nun oynadığı maçlar
Cardozo'nun Trabzonspor formasıyla ligde oynadığı maçlarda aldığı süre ve golleri şöyle:
Takım Süre Gol
----------------------------------------------------------------------------
S.A. Kayseri Erciyesspor - -
Fenerbahçe - -
İstanbul Başakşehir 38 1
Kasımpaşa 78 -
Kardemir Karabükspor 32 -
Mersin İdmanyurdu 90 1
Gaziantepspor 29 1
Akhisar Belediyespor 71 -
Torku Konyaspor 90 2

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...