Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Formula 1'de kural değişikliği

Formula 1'de kural değişikliği

SPOR Haberleri

2015 F1 sezonundaki yarış sayısı, önceki yıla göre 2 yarış artarak 21'e yükseldi. 2014'te ilk kez uygulanan "son yarışta çifte puan" kuralından vazgeçildi.

FIA, 2015 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda 21 yarış düzenleneceğini açıkladı. FIA'dan yapılan açıklamaya göre, Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen 2014 Dünya Motor Sporları Konseyi'nde Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın kuralları ve gelecek sezonki yarış takvimine ilişkin bazı kararlar alındı.


FIA Başkanı Jean Todt'un yönetiminde toplanan konsey, 2014'te 19 yarışın düzenlendiği şampiyonada gelecek sezon 21 yarış koşulmasına karar verdi. Karar doğrultusunda daha önceden açıklanan Meksika Grand Prix'sinin yanı sıra 2010-2013 yıllarında Formula 1'e ev sahipliği yapan Güney Kore de takvime eklendi. Güney Kore'deki yarışın Mokpo Pisti ya da Seul kentinde oluşturulacak bir sokak pistinde yapılması planlanıyor.


Toplantıda ayrıca 2014'te ilk kez uygulanan "son yarışta çifte puan" kuralından vazgeçildi ve 2015'ten itibaren sarı bayrak sallandığında sanal güvenlik aracı (VSC) uygulamasının kullanılmasına onay verildi. Sağlık durumunun "kritik ve stabil" olduğu söylenen Marussia pilotu Jules Bianchi'nin Japonya'da geçirdiği kazadan bu yana düşünülen yeni sisteme göre, sürücülerin pist içindeki belirli sektörlerde belirlenen hız sınırını geçemeyecek.


FIA, 2016 yılından itibaren yarışacak pilotların en az 18 yaşında olması şartı da getirdi. Hollandalı pilot Max Verstappen, 16 yaşında olmasına rağmen Toro Rosso-Renault takımıyla sözleşme imzalamıştı.


Verstappen, 2015 sezonunun 15 Mart'ta düzenlenecek ilk yarışı Avustralya Grand Prix'sinde Toro Rosso'nun direksiyonuna geçmesi halinde, bir Formula 1 yarışına katılan "en genç sürücü" olacak. Verstappen, aksi bir durum yaşanmadığı takdirde 17 yaş, 164 günlükken kariyerinin ilk Formula 1 yarışında mücadele edecek.


2015 Formula 1 Dünya Şampiyonası takvimi şöyle:


15 Mart: Avustralya Grand Prix
29 Mart: Malezya Grand Prix
12 Nisan: Çin Grand Prix
19 Nisan: Bahreyn Grand Prix
3 Mayıs: Güney Kore Grand Prix (Pist belli değil)
10 Mayıs: İspanya Grand Prix
24 Mayıs: Monaco Grand Prix
7 Haziran: Kanada Grand Prix
21 Haziran: Avusturya Grand Prix
5 Temmuz: Büyük Britanya Grand Prix
19 Temmuz: Almanya Grand Prix
26 Temmuz: Macaristan Grand Prix
23 Ağustos: Belçika Grand Prix
6 Eylül: İtalya Grand Prix
20 Eylül: Singapur Grand Prix
27 Eylül: Japonya Grand Prix
11 Ekim: Rusya Grand Prix
25 Ekim: Amerika Grand Prix
1 Kasım: Meksika Grand Prix
15 Kasım: Brezilya Grand Prix
29 Kasım: Abu Dabi Grand Prix


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...