Yeni "yabancı kuralı"nda Demirören'in ofsayta yakalandığı 5 hata!

Yeni "yabancı kuralı"nda Demirören'in ofsayta yakalandığı 5 hata!

SPOR Haberleri

Spor Hukuku Uzmanı ve eski TFF Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Yunus Egemenoğlu, "yabancı oyuncu" ile ilgili eksik olan noktaları açıkladı.

Spor Hukuku Uzmanı ve eski Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Yunus Egemenoğlu, "yabancı oyuncu" ile ilgili yeni düzenlemede ciddi sorunlar olduğunu belirterek eksik olan noktaları açıkladı. Egemenoğlu, "Türkiye'nin yabancı oyuncu çöplüğüne dönüşmemesi için bazı kriterlerin konulması lazım" dedi.
nbsp;
1. TFF Başkanı Yıldırım Demirören yabancı oyuncu kuralını basın toplantısıyla açıkladı. Ancak bunun bir geçerliliği yok. Uygulanabilmesi için yönetim kurulu kararı alınmalı.
nbsp;
2. Zaten mevcut talimatlarda kadroda altyapıdan yetişen oyuncu tutma zorunluluğu var ve bunu yapmayan kulüplere zaten para cezası veriliyor. O halde kuralda yeni olan ne?
nbsp;
3. 14 yabancısı olan takım ligden düşerse ne olacak? Mevcut durumda sadece 3 tanesi kadroda yer alabiliyor. Kalan 11 yabancıya ne olacak? Düşen kulüplerin gelirleri azalacağından bu oyuncuların mali yükleri nasıl karşılanacak?
nbsp;
4. 14 yabancıyla düşen takımın bulunduğu alt ligdeki diğer takımlar nasıl rekabet edecek?
nbsp;
5. Türk kimliği taşıyan ancak başka ülkelerin milli takımında oynadıkları için yabancı oyuncu statüsünde sayılacak oyuncuların durumunun hukuktaki eşitlik ilkesine aykırı. Bunun uygulanabilirliği yok. Bu oyuncular dava açtıkları taktirde yerli statüsünü kazanırlar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...