İşte Süper Lig 19. haftanın hikayesi

İşte Süper Lig 19. haftanın hikayesi

SPOR Haberleri

Spor Toto Süper Lig'in 19 hafta maçları bugün start alacak

Zirvede, orta sıralarda ve düşme potasında oynanacak kritik mücadeleler, puan tablosunun da seyrini değiştirecek. Ligin 19. haftasının en kritik maçı ise Fenerbahçe - Trabzonspor karşılaşması olarak gözüküyor. Liderin Saraçoğlu'nda ağırlayacağı bordo-mavili takımın başında bulunan teknik direktör Ersun Yanal, geçen sene Fenerbahçe'nin başında şampiyonluk ipini göğüslemişti. Fenerbahçe - Trabzonspor maçı hem puan tablosu hem de hikayesi açısından en ilginç maç olarak ön plana çıkıyor.


İSTANBUL BAŞAKŞEHİR - KARDEMİR KARABÜKSPOR
Ligde en az gol yiyen takım olan İstanbul Başakşehir, puan tablosunun 17. sıradaki sahibi Kardemir Karabükspor ile karşılaşacak. Hafta içerisinde kupada karşılaşan bu iki takımın maçında gülen taraf ise 2-1'lik skorla Karabük ekibi oldu. El ele kupa gruplarından çıkarak son 16'ya kalan İstanbul Başakşehir ile Kardemir Karabükspor bugün Fatih Terim Stadyumu'nda bir kez daha kozlarını paylaşacak.


MEDİCANA SİVASSPOR - AKHİSAR BELEDİYESPOR
Yaklaşık 1 ay önce Sivasspor'dan ayrılan Roberto Carlos, eski takımına karşı Akhisar Belediyespor'un başında yarın ilginç bir maça çıkacak. Medicana Sivasspor ise Carlos'un ayrılmasının ardından Sergen Yalçın ile bir çıkış yakaladı ve ligde alt sıralardan kurtulmanın hesaplarını yapıyor. Ligin alt sıralarını ilgilendiren bu kritik mücadele de 3 puanı kazanan taraf ise rahat bir nefes alacak.


SUAT ALTIN İNŞAAT KAYSERİ ERCİYESSPOR - GAZİANTEPSPOR
Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor, sezonun en önemli maçlarından birinde Gaziantepspor'a karşı mücadele edecek. Kayseri'de oynanacak mücadele de Gaziantepspor, Erciyesspor'a göre daha rahat konumda. Ligin geride kalan 17 haftasında 17 puan toplayan Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor puan tablosunda 13. sırada bulunurken, Antep ekibi ise topladığı 24 puanla 7. sırada yer alıyor.


FENERBAHÇE - TRABZONSPOR
Ligde 19. haftada zirve yarışının en mühim mücadelesi Kadıköy'de oynanacak. Hikayesi açısından da hayli ilginç bir karşılaşma olacak olan Fenerbahçe - Trabzonspor mücadelesinde kozlar yarın paylaşılacak. Geçen sene Fenerbahçe ile lig şampiyonluğu yaşayan Ersun Yanal'ın Trabzonspor Teknik Direktörü olarak Saraçoğlu'na ayak basacağı maçta, sarı-lacivertli teknik direktör İsmail Kartal ise eski hocası Yanal'a karşı taktik savaşına girecek. Nefes kesecek bu mücadelede ev sahibi avantajı olan Fenerbahçe zirvedeki yerini perçinlemek isterken, Karadeniz ekibi ise çıkışını sürdürmek için mutlak 3 puan kovalayacak.


MERSİN İDMANYURDU - KASIMPAŞA
Mersin Arena'da yaşanan zemin sorunu nedeniyle hayli zor günler yaşayan Mersin İdmanyurdu, bu hafta Kasımpaşa maçını da Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nda oynayacak. Bu sene iyi bir kadro yakalayan ve orta sıraları zorlayan Mersin ekibi, aynı puanda olan rakibi Kasımpaşa'yı konuk edecek. İki takımda ligde 18 haftada topladığı 23'er puanla 8 ve 9. sırada bulunurken, bu iki ekibin mücadelesinde sahadan 3 puanla ayrılan takım, hem yukarıya tırmanacak hem de alt sıra korkusunu birkaç hafta unutacak.


BALIKESİRSPOR - TORKU KONYASPOR
Ligin ilk yarısında puan tablosunun dibine demir atan Balıkesirspor, Kemal Özdeş'i takımın başına getirdiği günden bu yana yakaladığı çıkışı sürdürmek istiyor. Bu hafta evinde Torku Konyaspor'u konuk edecek Balıkesirspor, bu maça 'Ya tamam, ya devam' parolasıyla çıkacak. Ligin geride kalan 18 haftada topladığı 13 puanla son sırada yer alan Bal-Kes, 20 puanlı ve 11. sırada yer alan Aykut Kocaman ve öğrencilerine karşı zorlu bir maça çıkacak. Konya ekibinde ise son dönemde yakalanan çıkış devam ettirilmek istenirken, deplasmanda Balıkesirspor'a karşı alınacak galibiyet Torku Konyaspor'u ilk 10 içine sokacak.


BURSASPOR - GENÇLERBİRLİĞİ
Geçen hafta Galatasaray'a İstanbul'da kök söktüren ve oynadığı futbolla otoritelerden tam not alan Bursaspor, adı gibi takımda birçok genç ve yetenekli futbolcu barındıran Gençlerbirliği ile Bursa'da karşılaşacak. Ligde ilk 5 hedefi olan hatta şampiyonluk yarışını da zorlamak isteyen yeşil-beyazlılar, geçen hafta son dakika golüyle kaybedilen 2 puanı unutturmak için Ankara ekibi karşısında alacağı 3 puanla taraftarına kendini affettirmek istiyor. Mütevazi kadrosuyla, genç yetenekleriyle takdir toplayan İrfan Buz ve öğrencileri ise yüksek mücadele gücüyle Bursa Atatürk Stadyumu'nda rakibine cevap verecek. Bursaspor - Gençlerbirliği maçı Pazar günü saat 16.00'da başlayacak.


ÇAYKUR RİZESPOR - BEŞİKTAŞ
Afrika kupasından dönen futbolcularına kavuşan Çaykur Rizespor, dün kupada karşılaştığı Beşiktaş ile Rize'de kozlarını tekrar paylaşacak. Çaykur Rizespor adına alt sıralardan kurtulmak için, Beşiktaş için ise zirve yarışına devam etmek adına oynanacak zorlu maçta iki takıma da beraberlik yaramıyor. Yani 3 puan parolasının her iki taraf adına da yüzde yüz benimsenip sahaya çıkılacağı karşılaşma, belki de futbol izleyicisine haftanın en zevkli maçlarından birini izlettirecek. Kupada Çaykur Rizespor'a karşı oynanan maçta sakatlanan Beşiktaş'ın yeni transferlerden Miloseviç ve Opare'nin kadroda yer almayacağı maçta, teknik direktör Bilic ideal 11'ini bozmayacak. Afrika kupasından dönen futbolcular sebebiyle kadro rotasyonunda sıkıntı çekmeyecek olan Hikmet Karaman ise Çaykur Rizespor'a geldiğinden beri ilk 11 seçiminde belki de en rahat haftasını yaşayacak.


ESKİŞEHİRSPOR - GALATASARAY
Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasının kapanış maçı Eskişehirspor ile Galatasaray arasında oynanacak. Devre arasında Galatasaray'ın eski teknik direktörü Alman Michael Skibbe'yi takımın başına getiren Eskişehirspor, sarı-kırmızılı takım karşısında kötü gidişe 'Dur' demek istiyor. Ligde geride kalan 18 haftada topladığı 17 puanla 14. sırada kendine yer bulan Es-Es'in Galatasaray'a karşı galibiyetten başka seçeneği yok. Sarı-kırmızılı takım ise Eskişehir deplasmanında alacağı 3 puanla geçen hafta TT Arena'da Bursaspor'a karşı kaybedilen 2 puanı unutturmak istiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...