Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Engin Baytar 'Terim gidince...'

Engin Baytar 'Terim gidince...'

SPOR Haberleri

Galatasaray ile yollarını ayıran Baytar, sarı-kırmızılı takımda kadro dışı kalması ve ayrılığı hakkında Adnan Sungur'a çarpıcı açıklamalar yaptı.

EN ÇOK TARTIŞILAN İSİMLERİN BAŞINDA

Engin Baytar… Futbol sahalarının çığlın ismi… İnanılmaz yetenekleriyle belki de dünya starı olabilecek düzeyde ama saha içindeki agresif tavırlarıyla ve sakatlıklarıyla boğuşmalarıyla gündem olan bir isim… Trabzonspor ve Galatasaray'da harika işler başardı ama bir o kadar da tartışıldı. Belki de çıkması gereken zirvenin eteklerine bile gelemeden şimdi hayatına yeni bir yön vermenin planlarını yapıyor. Yaptığı hataları, kendine yapılan haksızlıkları, Türk futbolunun ve futbolcusunun durumunu sporyorim.com.tr'ye anlattı. Daha doğrusu içini döktü ve biz de noktasına virgülüne dokunmadan yayınlıyoruz. İşte Engin Baytar'ın bugüne kadar kimseye anlatmadığı gerçekleri:

'TERİM GİDİNCE ADETA DIŞLANDIM'

"Galatasaray'da oynarken, Cüneyt Çakır olayını yaşadım. 11 maç ceza aldım. Burada kadro dışı kalmamın Cüneyt Çakır olayıyla ilgisinin olduğunu düşünmüyorum. Çünkü daha sonra yine oynadım. Aslında Rizespor ile yaptığımız karşılaşmada iyiydim. Gol de attım ama sonra birden her şey değişti. Fatih Terim'in ayrılmasından sonra Mancini geldi. Juventus ile maç vardı. Beni oynatmadı. Bunun bir seçim meselesi olduğunu düşündüm. Ama sonra bu sürekli hale gelince işin içinde başka işler olduğunu anladım."

'MANCİNİ BANA İTİRAFTA BULUNDU'

Bunlar yaşanınca Manchini ile bir araya geldim. Gitmek istediğimi anlattım. Mancini bana, "Ben gitmeni istemiyorum. Kalman için de görüş belirttim. Burada yabancıyım, yeniyim. Neyin ne olduğunu tam bilmiyorum. Burada işlerin farklı yürüdüğünü anladım. Sana haksızlık yaptım' dedi. Sonra Erdal Hoca (Keser) ile görüştüm. Kimsenin huzurunu bozmak istemediğimi söyledim. Takımda sorunlu adam gibi görünmenin yanlışlığından söz ettim. O ise bana, "Seni bırakmak istemiyoruz. Takımın en yetenekli oyuncularından birisin. Hatta en yeteneklisin. Biz senin gibi oyuncuyu nereden bulacağız. Senin gibi adamı almak için kaç milyon Euro vermemiz gerekir biliyormusun? Bu nedenle kalacaksın' dedi. Ben de mutlu oldum. Ertesi gün idmana gitmeye hazırlanıyordum. Kulübün müdürü beni aradı ve tesislere gitmemi istedi. Ben de, her halde Avrupa maçı var, pasaport falan sorununu çözmek için çağırıyor diye düşündüm. Ama gittiğimde bana, 'Kadro dışı kaldın. Bu bir yönetim kurulu kararıdır' dedi.

YÖNETİM DEĞİŞTİ, KADERİM DEĞİŞMEDİ

"Bunu ne yazık ki, ne yönetici, ne teknik kadrodan biri bana söyleyebildi. Kulüp müdürünün söylemesi üzülmeme neden oldu. Neyse süreç ilerledi, hoca ve yönetim de değişti. Ben yeni bir umutla bekledim ama olmadı. Yine kadro dışıydım. A2 takımıyla idmanlara çıktım. İdmanları hiç aksatmadım. Bu tabii ki beni yıprattı ama öyle sorun yapmadım. Geldiğim noktada kulüple yollarımı ayırdım. Ben Trabzonspor'da Engin Baytar oldum. Galatasaray'da bunun üzerine koydum ve markalaştım. "

TUGAY KERİMOĞLU DOLDURULDU

"Bu nedenle iki kulübe de en küçük bir kırgınlığım olamaz. Bu iki kulübün de bende inanılmaz emekleri, hakları var. Taraftarlarını da, kulüpleri de seviyorum ama kişilerle ilgili tabii ki kırgınlığım var. Hem Trabzonspor, hem de Galatasaray taraftarı beni sevdi. Çünkü onların hakkımı yediğini düşünüyorum. Ne yapacaksın, hayat devam ediyor. Basında Tugay Kerimoğlu ile ilgili bir şeyler yazıldı. Sanki benim sonumu o hazırlamış gibi bir hava yaşatıldı. Onu aslında suçsuz olarak görüyorum. Dolduruşa getirildi, birileri ona yanlış bilgiler verdi. Onu asla suçlu görmedim ve bu yönde de bir açıklamam olmadı."

MELO DA YAPIYOR, KİMSE BİR ŞEY DEMİYOR

"Ne hikmetse benim her hareketim göze battı. Bu her halde yerli oyuncu olmamızdan kaynaklanıyor. Tabii ki ben her şeyi doğru yaptım, kusursuzum, hiç suç işlemedim gibi kendini aklama peşinde değilim. Ama Melo da Galatasaray'da ve onun neler yaptığını az çok biliyoruz. Niçin ona karşı her hangi bir şey yapılmıyor? Aslında isim vermek istemiyorum ama Türkiye'de herkesin bildiği öyle oyuncular var ki, benim çıkardığım sorunların on katını belki yapıyorlar ama nedense hep tu-kaka edilen ben oldum. "

HATALARIMI İNKAR ETMİYORUM

"Tabii ki kendi adıma hırsıma yenik düşüp, sahada zaman yaptığım yanlışlardan dolayı üzgünüm. Bunların doğru davranışlar olduğunu söylemiyorum, yaptığım her yanlışı biliyorum ve bunlardan dolayı da .başkalarını suçlamıyorum. Hatalarımın arkasındayım. İnkar etmiyorum. Ama biraz da göz önünde olmanın acısını çekiyoruz diye düşünüyorum. Bizim sorunumuz, hırsımızın saha içinde her şeyin önüne geçmesi… Ve kendimizi kaybediyoruz. Anlık olarak yaptığımız işlerle ilgili sonrasında, 'Nasıl bunu yaptım?' diye sormadan edemiyoruz ve üzülüyoruz ama iş işten geçmiş oluyor. Gerçi hırsın zaman zaman olumsuz sonuçlarını yaşasak da, futbolcu için bu en önemli silahtır."

NEDEN GÖNDERİLDİM HALA BİLMİYORUM

"Burada çok mutluydum, Trabzonspor'a hizmet etmek, formasını giymek, zaten hayalini kurduğum bir durumdu ve bu hayal gerçekleşmişti. Zaman zaman tabii ki sorunlar oluyordu ama bunlar aşılamayacak şeyler değildi. Fakat buradan neden zorla gönderildim hala tam anlamış değilim. Sorunlu oyuncu deseniz isim vermeyeceğim ama yabancı oyuncuların büyük bölümü benden kat kat yanlış işlere imza attılar ama hepsine sırt dönüldü, hiçbir şekilde yaptırım uygulanmadı. Burada gitmeme neden olayın sebebini hala anlamış değilim."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...