UEFA kemerleri gevşetiyor

UEFA kemerleri gevşetiyor

SPOR Haberleri

UEFA'dan Türk kulüplerine olduğu kadar mali açıdan zor günler geçiren bütün kulüplere müjde gibi haber geldi.

UEFA, Prag'da yapılan toplantının ardından Finansal Fair Play kurallarında esnekliğe gitme kararı aldı. Kararda, takımlararası rekabeti attırmak ve futbola yatırım yapacakları teşvik etmek amacı etkili oldu. Avrupa futbolunun patronu, kulüplerin mali tablolarının incelenmesinin ardından, harcamalarının karşılanabilir vaziyette olduğu anlaşıldığı takdirde, transfer edilmek istenen oyuncular üzerindeki harcamalarda serbestlik tanıyacak.
Beşiktaş da rahatlayacak
UEFA'nın esnettiği mali kurallar, Avrupa kıtasındaki ekonomik dalgalanmalar ışığında, kulüplerin son 3 yıldaki gelir gider dengesizlikleri incelenerek, %70'inin azaldığının tespit edilmesi halinde yürürlüğe girecek. UEFA Başkanı Michel Platini de yeni planı anlatırken, "Devamlı bir kemer sıkma hali içinden, mali anlamda dengeli bir büyüme ve gelişim gösterme duruma geçiyoruz" ifadelerini kullandı. UEFA, kriterlere uymayan birçok kulübe transfer yasağı getirirken, son olarak Beşiktaş'a sözleşme imzalatmış, 'satmadan transfer yapamazsın' demişti. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...