Hedefi altın kemerin daimi sahibi olmak

/ Kaynak: AA
Hedefi altın kemerin daimi sahibi olmak

SPOR Haberleri  / AA

Başpehlivan Orhan Okulu, Kırkpınar güreşlerinde 3 kez üst üste birinci olarak altın kemerin daimi sahipliğini kazanmayı hedeflediğini belirtti.

Orhan Okulu, yaptığı açıklamada, güreşe 7-8 yaşlarındayken babasının desteği ve hevesi sayesinde başladığını, 2000 yılında ilk kez gittiği Kırkpınar güreşlerinde minik 1 boyunda ikinci olduğunu söyledi.
Sonraki birkaç yılda Kırkpınar'da yenilgiler aldığını anlatan Okulu, ardından derece yapmaya başladığını kaydetti. Orhan Okulu, 2012 yılında başaltında birincilik kazanarak Kırkpınar güreşlerinde başa çıktığını, 2013 yılında başta ikinci olduğunu ifade etti.
Geçen yıl çeyrek finalde Recep Kara'ya yenilerek elendiğini hatırlatan Okulu, şöyle devam etti:
"Bu yıl güreşlere iddialı gittim. Finalde karşılaştığım Osman Aynur ile evvelden güreşiyordum. Bir kez yenmişliğim vardı. Hocamla beraber kenarda onun tekniğini çalıştık. Çünkü herkesin farklı bir karşılama sistemi var. Osman Aynur'a karşı tedbirimi aldım ve galip geldim. Hayallerim gerçek oldu. Başpehlivan olmak tabi ki gurur verici bir olay. Şimdiki hedefim 5-6 Eylül'de yapılacak Elmalı Yeşilyayla Güreşleri. İki yıldır orada başpehlivan oluyorum. Üçüncü kez kazanırsam altın kemerin daimi sahibi olacağım. Ardından da Kırkpınar'da üç yıl birinci olup, altın kemeri daimi olarak Antalya'ya getirmeyi hedefliyorum."
- Ahmet Taşçı ve Cengiz Elbeye'yi örnek alıyor
Orhan Okulu, kendisine Kırkpınar'da 9 kez başpehlivanlık kazanan Ahmet Taşçı ile eski başpehlivanlardan Cengiz Elbeye'yi örnek aldığının altını çizerek, onlar gibi olabilmek için önünde daha uzun bir yolun bulunduğunu vurguladı.
Kırkpınar birinciliğinden sonra tüm güreşlere katılması için talep geldiğini dile getiren Okulu, seyircilerin tüm yarışmalarda birinci olmasını istediğini ifade etti.
Orhan Okulu, elinden geldiği kadar kendisini seyirciye göstermek istediğini belirterek, Kırkpınar'ın ardından katıldığı Alanya 11. Gökbel Yaylası Yağlı Güreşleri, Kandıra Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri ve 35. Kurtdereli Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı kazandığını anlattı.
- Baba Okulu: "Cenab-ı Allah bizi bu durumlara getirdi"
Baba Bekir Okulu da iki erkek çocuğunun da küçük yaşlarda güreşlere başladığını ancak güreşmeye devam eden Orhan'ın Kırkpınar'da başpehlivan olmayı başardığını belirterek, "Cenab-ı Allah bizi bu durumlara getirdi. Çok mutluyum" ifadesini kullandı.
Baba Okulu, oğlunun bu sporu çok sevdiğini, güreşle yatıp güreşle kalktığını kaydetti.
- Antrenör Yılmaz: "Orhan çok başarılı bir sporcu"
Antrenör Kemal Yılmaz da 2004 yılından beri Orhan Okulu ile beraber çalıştıklarını ifade ederek, Okulu'nun Kırkpınar'da başpehlivanlığa gelene kadar her boyda birincilikler aldığını anlattı.
Yılmaz, Kırkpınar'a günde 3-4 saatlik antrenmanlarla 8 ay boyunca hazırlandıklarının altını çizerek, "Orhan çok başarılı bir sporcu. Zaten onda potansiyel vardı. Biz de ona destek olarak elimizden geleni yaptık ve amacımıza ulaştık" ifadelerini kullandı.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...