"Nowitzki Ali'den dayak yedi"

"Nowitzki Ali'den dayak yedi"

SPOR Haberleri

2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda Türkiye'nin Almanya karşısında aldığı 80-75'lik galibiyet, Alman basınında geniş yankı uyandırdı.

Almanya'nın en çok okunan gazetesi Bild, "Nowitzki Ali'den dayak yedi" başlığıyla verdiği haberde, takımlarının Türkiye karşısında başarısız bir performans sergilediğini ve üst tura çıkma şanslarını zora soktuğunu ifade etti.
Türk vatandaşlığına geçen ABD doğumlu milli oyun kurucu Ali Muhammed'in performansından övgüyle bahsedilen haberde, "Nowitzki'nin devlerinin" rakibini durdurmakta zorlandığı ve İtalya ile yapacakları grup maçından galibiyet çıkarmaları gerektiği ifade edildi.
B.Z. gazetesi, Türkiye'nin galibiyetini "Ali, Nowitzki için çok güçlüydü" şeklinde aktarırken, maçın skorunun 80-75 olmasına rağmen iki takım arasındaki kalite farkının çok daha fazla olduğu vurgulandı.
Berliner Zeitung gazetesi, "Alman basketbolcular Türkiye karşısında hayal kırıklığı yaşattı" başlığını kullandığı haberde takımlarının finallere kalma şansının azaldığı değerlendirmesinde bulundu.
"Alman basketbolcuların 10 dakika fiyaskosu" manşetini kullanan Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesi ise Türkiye'nin rakipleri karşısında ilk çeyreği 31-11 önde kapattığını hatırlatarak Almanya'nın maçı 5 sayı farkla kaybetmesinin kötü bir sonuç olmadığı görüşüne yer verdi.
Alman Basketbol Federasyonu'nun internet sayfasında da takımlarının Türkiye karşısında "acı" bir mağlubiyet aldığı belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...