Formula 1'de davetsiz misafir

Formula 1'de davetsiz misafir

SPOR Haberleri

Singapur Grand Prix'inde tarihe geçecek bir olay yaşandı.

Yarışa damga vuran olaylardan biri ise 38'inci turda pise giren bir kişinin olmasıydı. Pist engellerini geçerek alana giren kimliği belirsiz kişi, güvenlik aracının piste girmesine neden olurken, daha sonra kendiliğinden yarış alanı dışına çıktı ve olası büyük bir tehlike önlendi.
VETTEL ALDI GÖTÜRDÜ



Kariyerinde 4 dünya şampiyonluğu bulunan ve Ferrari'ye Temmuz 2012'den sonra ilk "pole" pozisyonu zaferini getirerek Mercedes'in üst üste 23 'pole' polisyon serisini sona erdiren Sebastian Vettel, baştan sona lider götürdüğü 61 turluk yarışı da 2 saat, 1 dakika, 22 saniye 118 saliselik derecesiyle ilk sırada tamamladı. Bu sezon 3. yarışını kazanan Alman pilot, 33. turda mekanik sorunlar nedeniyle yarış dışı kalan 252 puanlı genel klasman lideri Mercedes sürücüsü Lewis Hamilton ile arasındaki puan farkını ise 49'a indirdi.


Lewis Hamilton'ın Red Bull'dan eski takım arkadaşı Daniel Ricciardo, damalı bayrağı ikinci sırada görürken, bir diğer Ferrari pilotu Kimi Raikkonen ise 3. olarak podyuma çıktı. Raikkonen'in podyum görmesinin ardından bu sezon Ferrari'nin iki pilotu ilk kez podyumda birlikte yer aldı. 


Lewis Hamilton'ın takım arkadaşı ve genel klasman ikincisi Nico Rosberg ise yarışı dördüncü bitirdi ve hanesine 12 puan yazdırdı.


Singapur Grand Prix'sinde Lewis Hamilton'ın yanısıra eski şampiyonlardan Felipe Massa, Fernando Alonso, Jenson Button yaşadıkları sorunlar nedeniyle yarış dışı kaldı. 


HAMILTON İLK KEZ YARIŞI TAMAMLAYAMADI
Bu sezon 7 yarıştan zaferle ayrılan Mercedes'in şampiyona lideri Büyük Britanyalı sürücüsü Lewis Hamilton ise 5. sıradan başladığı etabı tamamlayamadı.


Aracında çıkan teknik aksaklıkların ardından 33. turda yarışa veda eden İngiliz pilot, bu sezon ilk kez bir yarışta diskalifiye olarak puan çıkaramadı.


Hamilton, pilotlar klasmanında puan alamamasına rağmen en yakın rakibi Rosberg'in 41 puan önünde liderliğini sürdürüyor. 211 puanla ikinci sırada yer alan Rosberg'i ise 203 puanlı Vettel takip ediyor.


Formula 1 Dünya Şampiyonası, Japonya'da 27 Eylül'de koşulacak sezonun 14. etabıyla devam edecek.


İLK 10 SIRA
Yarışı ilk 10'da bitiren pilotlar şöyle:


1. Sebastian Vettel (Ferrari)
2. Daniel Ricciardo (Red Bull-Renault)
3. Kimi Raikkonen (Ferrari)
4. Nico Rosberg (Mercedes)
5. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes)
6. Daniil Kvyat (Red Bull-Renault)
7. Sergio Perez (Force India-Mercedes)
8. Max Verstappen (Toro Rosso)
9. Carlos Sainz (Toro Rosso)
10. Felipe Nasr (Sauber)


PİLOTLAR VE TAKIMLAR KLASMANI
Formula 1'de Singapur Grand Prix'sinin ardından pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle oluştu:


Pilotlar klasmanı:
1. Lewis Hamilton (Büyük Britanya) : 252 puan
2. Nico Rosberg (Almanya) : 211
3. Sebastian Vettel (Almanya) : 203
4. Kimi Raikkonen (Finlandiya) : 107
5. Valtteri Bottas (Finlandiya) : 101


Takımlar klasmanı:
1. Mercedes: 463
2. Ferrari: 310
3. Williams: 198
4. Red Bull: 139
5. Force India: 69

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...