Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye bir stadına daha kavuştu

Türkiye bir stadına daha kavuştu

SPOR Haberleri

Antalyaspor, yapımı yeni tamamlanan Antalya Arena'da ev sahibi olarak ilk maçına çıktı.

İnşasına 23 Haziran 2013 tarihinde başlanan Antalya Arena, 33 bin izleyici kapasitesiyle yaklaşık 2,5 yıl sonra tamamlanarak hizmet vermeye başladı.

Dairesel yapısı nedeniyle antik kentlerdeki arenalara benzetilen ve bu özelliğiyle Türkiye'deki diğer statlardan farklı olan Antalya Arena'nın çatısına güneş enerjisi panelleri bulunuyor.

Toplam 13 bin metrekarelik panelleriyle Türkiye'nin kendi enerjisini üreten tek stadı olma özelliğini taşıyan stadyum, 16 Eylül'den itibaren şehir şebekesine de elektrik vermeye başladı.

Antalya Arena'nın çatısının 5 bin metrekarelik bölümünde, çimlerin güneş alabilmesi için şeffaf malzeme kullanıldı. İçinde 44 loca, 8 bin metrekarelik ticari alan ve bin 200 araçlık otopark bulunan stadyumda, karşılıklı iki skor ekranı yer alıyor.

İLK MAÇTA TRİBÜNLER DOLMADI

Antalyaspor-Beşiktaş maçında Antalya Arena'nın tribünleri tam dolmadı. Antalyaspor'un Passolig sayısı 35 bine ulaşmasına karşın, statta yaklaşık 22 bin taraftar maçı izledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...