FIFA başkanlığı için sürpriz aday

FIFA başkanlığı için sürpriz aday

SPOR Haberleri

FIFA şubat ayında yapılacak genel kurulunda UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino'nun başkanlık için yarışabileceği iddia edildi.

İngiliz basınında yer alan habere göre, FIFA Etik Kurulu'nun mevcut başkan Sepp Blatter ve aday olması beklenen UEFA Başkanı Michel Platini'ye 90 gün futboldan men cezası vermesinin ardından İtalyan spor adamı Infantino'nun bugün adaylığını açıklayabileceğini ileri sürdü.
Haberde, UEFA İcra Kurulu'nun telekonferans yoluyla olağanüstü bir toplantı yaptığı ve Platini'nin seçime girememesi halinde 6 yıldır genel sekreterlik görevini yürüten 45 yaşındaki Infantino'nun adaylığına destek kararı aldığı kaydedildi. FIFA'nın gelecek yıl şubat ayında yapılacak seçimli genel kurulunda aday olmak için bugün başvuru süresi sona eriyor. Haziran ayındaki genel kurulda aday olan ancak ilk turda mevcut başkan Sepp Blatter'in gerisinde kalınca yarıştan çekilen Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin, şubat ayındaki seçim için resmi adaylık başvurusunu yapmıştı.
Hesabına 2011 yılında yatırılan 2 milyon İsviçre Frangı nedeniyle futboldan men cezası alan Platini, bu paranın 1998-2002 yılları arasında Blatter'e yaptığı danışmanlığın karşılığı olduğunu söylemişti. Ödemenin 9 yıl sonra yapılmasıyla ilgili eleştirilerin hedefinde yer alan Fransız spor adamı, Blatter ile yazılı değil sözlü bir anlaşma yaptıklarını söyleyerek kendini savunmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...