Duka, 'Türkiye olğanüstü şeyler gerçekleştirdi'

/ Kaynak: AA
Duka, 'Türkiye olğanüstü şeyler gerçekleştirdi'

SPOR Haberleri  / AA

Arnavutluk Futbol Federasyonu Başkanı Duka birçok konuda açıklamada bulundu.

Arnavutluk Futbol Federasyonu Başkanı Armand  Duka, ülkesinin tarihinde ilk kez Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine  katılmasının, ülke futbolu için çok büyük bir olay olduğunu belirterek, "Bu başarı sadece beni değil tüm Arnavutları mutlu etti. Bu, ekip olarak, birlik  içinde çalışarak kazanılmış bir başarı" dedi.
 
Duka, Arnavutluk'un tarihinde ilk  kez Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine katılma hakkı kazanmasını, milli takıma  dair gelecek planlarını ve şike iddialarını değerlendirdi.
 
Ermenistan'ı yenerek finallere katılma hakkı kazandıkları 11 Ekim 2015  tarihinin uzun süre akıllarda kalacağını belirten Duka, Ermenistan ile  deplasmanda oynadıkları tarihi maçın, son düdüğüne kadar büyük bir heyecan  yaşadıklarını anlattı.
 
Duka, son düdük çalana kadar yaşadıkları heyecan ve psikolojik baskı  nedeniyle galibiyetin ardından sevincin de daha coşkulu olduğunu ifade ederek,  "Kimi gözyaşı dökerek, kimi bağırarak, kimi havalara sıçrayarak kutladı bu  zaferi" ifadelerini kullandı.
 
Tarihi başarı elde edilmeden önce kendisine yöneltilen eleştirileri  hatırlatan Duka, "Böyle bir kurumun başında olduğunuzda elbette eleştiriler  alacaksınız. Bu eleştiriler çoğu zaman işimizi daha iyi yapmamız için bizi teşvik  de ediyor. Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine kalmamız ülke futbolu için çok  büyük bir olay. Bu başarı sadece beni değil tüm Arnavutları mutlu etti. Bu, ekip  olarak, birlik içinde çalışarak kazanılmış bir başarı" diye konuştu.
 
Arnavut futbolunun son dönemde önemli değişimler yaşadığını belirten  Duka, "Ülkemizde futbol eskisi gibi değil. Son zamanlarda güzel gelişmeler  yaşanıyor. 10 yıl öncesine göre çok şey değişti. Kulüplerimizin başarısı da son  zamanlarda iyileşti. Takımlarımızın Avrupa'daki performansı yükseldi. Statlardaki  taraftar sayısı arttı" şeklinde görüş belirtti.
 
De Biasi'ye destek 
 
Duka, A Milli Takım Teknik Direktörü Gianni De Biasi'nin sıradan bir  antrenör değil, teknik ekibin lideri olduğunu vurgulayarak, Arnavutluk'un tarihi  başarısında İtalyan teknik adamın büyük katkısı bulunduğunu ifade etti. Elde edilen tarihi başarıda De Biasi'nin takımı idaresinin,  antrenörlüğünün ve yerinde oyuncu seçiminin etkili olduğunu söyleyen Duka, "Biz  ondan memnunuz. Yola onunla devam etmek için teklifte bulunduk. Portekiz  yenilgisinin ardından kendisine gönderdiğim mektupta, ne olursa olsun takımın  başında kalacağını iletmiştim" dedi.
 
Kosova ile özel maç 
 
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri tamamlanana dek sadece bu  maçlara odaklandıklarını kaydeden Duka, elemelerin ardından takıma katkı  sağlayacak özel maçlar düzenleme planlarına başladıklarını söyledi.
 
Kasım ayında iki özel maç yapmayı düşündüklerini aktaran Duka, bu  maçlardan birinin FIFA'nın daha önce belli koşullar altında özel maç oynamasına  izin verdiği Kosova ile olabileceğini bildirdi. Duka, "Kosova ile yapacağımız özel maçın tarihini hala belirlemedik.  Bunu karşı tarafla da istişare etmemiz gerekiyor. Yine de kasım ayı içerisinde  yapmayı hedefliyoruz. Takımımızın oraya gidişi sadece maç amaçlı değil elbette.  Oradaki Arnavut vatandaşlarla bu tarihi başarıyı kutlamaya gideceğiz" şeklinde  konuştu.
 
"Türkiye, olağanüstü şeyler gerçekleştirdi" 
 
Elemelerin son maçında finallere kalmayı başaran Türkiye'nin elde  ettiği başarıya çok sevindiğini belirten Duka, "Türkiye, olağanüstü şeyler gerçekleştirdi.  Son dakikalarda atılan gol ve aynı grupta Kazakistan'ın da galip gelmesi olağanüstü  gibi. Türkiye'nin finallere katılması çok iyi oldu. Hollanda'yı geride bırakıp  finallere kalabilmek büyük bir başarı" değerlendirmesinde bulundu.
 
Türkiye'nin Kosova ile oynadığı özel maçı izlediğini ve çok  beğendiğini aktaran Duka, "Türkiye'nin gruptan ilk sırada çıkacağını  düşünüyordum. Çok iyi bir takıma sahipler ancak grubu üçüncü sırada tamamladılar"  ifadesini kullandı.
 
2016 yılından Türkiye ile özel maç yapabileceklerini söyleyen Duka, bu  maçın tarihi için Türkiye futbol Federasyonu yetkilileriyle irtibata  geçeceklerini kaydetti.
 
"Şike iddiaları asılsız" 
 
Ermenistan-Arnavutluk maçına dair öne sürülen şike iddialarını da  değerlendiren Duka, "Bunlar, hayal kırıklığına uğramış insanlarca ortaya atılan  asılsız iddialar. Finallere katılamayanlar, Arnavutluk'un da katılmasını  istemiyor. Bu yüzden iftira atıyorlar. Biz önümüze bakacağız" dedi.
 
Sırbistan ile Elbasan Arena'da oynadıkları yüksek riskli maça da  değinen Duka, şunları kaydetti: "Tarih boyunca yaşananlar ve geçen yıl Belgrad'da oynanan olaylı maç  nedeniyle evimizdeki bu maçı, yüksek riskli olarak nitelendirdik. Biz bu maçta  hiçbir olumsuzluğun yaşanmayacağını biliyorduk ancak yine de önlem almak  zorundaydık. İlk işimiz, insanlarımıza bu maçın sakin geçmesi gerektiğini  anlatmaktı. Bunu da medya aracılığıyla yapmaya çalıştık. Elbette güvenlik  güçlerimiz gereken bütün önlemlerini aldı ama bence maçın sakin geçmesindeki en  büyük etken taraftarlarımızın davranışları oldu." 

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...