Eto'o Boko Haram çağrısı

Eto'o Boko Haram çağrısı

SPOR Haberleri

Boko Haram yüzünden evlerini terk etmek zorunda kalanlara yardım etmek için harekete geçen Eto'o, farkındalığın artması için dünya basınına çağrı yaptı

Antalyaspor'un yıldız golcüsü Samuel Eto'o, Boko Haram'ın Nijerya ve Kamerun'daki eylemlerinin ardından evlerinden ayrılmak zorunda kalan mağdurlara yardım etmek amacıyla uluslararası basına çağrıda bulundu.


Konuya ilişkin CNN'e açıklamalarda bulunan Kamerunlu yıldız futbolcu, Nijerya'da faaliyet gösteren Boko Haram örgütünün eylemlerine dünya basınının yeterince yer vermediğini savundu.


Sene başlarında Fransa'nın başkenti Paris'te yaşanan Charlie Hebdo saldırısının ardından dünya liderleri ve medyanın teröre karşı kenetlendiğini hatırlatan 34 yaşındaki futbolcu, "Boko Haram'ın da konuşulması gerekiyor. Bunu biz konuşmazsak, kim yapacak? Charlie Hebdo'nun ardından Afrikalı liderler Paris'e yardımda bulunmak amacıyla gelmişti. Ama benzer durumlar Afrika kıtasında yaşanınca neden kimse bir şey yapmıyor? Bu konuda medya, yapması gerekenleri unutuyor" dedi.


Boko Haram'ın eylemlerine karşı farkındalığın artması amacıyla "Yellow Whistleblower" adında bir vakıf kurduğunu ve buraya 75 bin doların üzerinde maddi yardımda bulunulduğunu belirten Eto'o, "Ben de, birçok Afrikalı kardeşim gibi Boko Haram'ın eylemlerinden olumsuz yönde etkilendim. Ortadaki vahşet karşısında çok güçsüzüz. Bu durumla başa çıkmak zorundayız. Ordumuz her ne kadar bu olayları durdurmak için çaba verse de biz de tanıdığımız örgüt üyelerini ihbar etmek gibi bazı çözümler üretmeliyiz" ifadelerini kullandı.


"CEHALETE KARŞI EN ÖNEMLİ SİLAH EĞİTİM"


Boko Haram ile mücadelede en önemli silahın eğitim olduğunu vurgulayan Kamerunlu yıldız, "Okullar inşa etmeli ve yeni nesle bu olayları öğrenme ve kavrama imkanı sunmalıyız. Bazı çocuklar bu olaylardan etkileniyor ve kolayca yönlendirilerek örgüt tarafından kullanıyor. Bu genç kardeşlerimize doğru yolu göstermeliyiz çünkü Afrika'da cehalet, kardeşlerimizin birbirini öldürmesine yol açıyor" diye konuştu.


Afrika'da eğitimin yükselmesi halinde futbolun da gelişeceğine inandığını söyleyen ünlü futbolcu, "Umarım bu kıtada tarihe adını yazdıracak başka Samuel Eto'o'lar ve Yaya Toure'ler de çıkacak. Tarihe geçmeniz için birçok etkenin gerçekleşmesi gerekiyor ve sıradanlıktan kurtulmalısınız. Bu nedenle Afrika'da değerlerimizi kavrarken ve kabul ederken cehalete de hayır demeliyiz. Bunu başarabilirsek, büyük bir adım atmış oluruz" değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...