Fenerbahçe, Alper Potuk'un şahsi becerisiyle kazandı

Fenerbahçe, Alper Potuk'un şahsi becerisiyle kazandı

SPOR Haberleri

Genç oyuncu, kötü bir futbol ortaya koyan takımını klas bir vuruşla ipten aldı; sarı-lacivertlilerin bu sezon gol atan ilk Türk oyuncusu oldu

M.EMİN ULUÇ

Önemli hedefleri vardı Fenerbahçe'nin. Ancak bir o kadar da önemli eksikler ve sıkıntılarla gitmişti Ankara'ya sarı-lacivertliler. Mutlak galibiyet hedeflenen Osmanlıspor deplasmanına Nani ve Volkan götürülmemişti. Ameliyat olan Caner, sakatlıkları bulunan Ba ile Kadlec de kadroya alınmamıştı. Osmanlıspor'un galibiyet açlığı, Fenerbahçe'nin Başkent ekibinin sahasında bugüne kadar bir kez kazanmış olması da maçın zorluk derecesini artırıyordu. Tüm dezavantajlarına rağmen iyi başladı Fenerbahçe mücadeleye. Alper Potuk, henüz 5'te yakaladığı net pozisyonda kaleci Artur'a takılmasa erken gol her şeyin çok farklı olmasını sağlayabilirdi. Ancak bu tehlikeyi savuşturan Osmanlıspor dik bir duruş sergiledi. Fenerbahçe kişisel becerilerle pozisyon üretmeye çalışırken Başkent ekibi çok daha organize ataklarla rakibine cevap verdi.
Günü Alper kurtardı!
Ndiaye ve Umar sarı-lacivertli savunmaya zor anlar yaşatırken, 29'da sakatlanan Markovic'in yerine oyuna dahil olan Fernandao Fenerbahçe ataklarına güç kattı. Ancak ilk yarıda gol sesi çıkmadı. İkinci yarının ilk gol girişimi Osmanlıspor adına Torje'den gelse de amacına ulaşan Fenerbahçe oldu. 52'de sol kanatta topla buluşan Alper Potuk, kademeye girmeye çalışan rakibini şık bir bilek hareketiyle ekarte ettikten sonra uzak köşeye mükemmel bir plase çıkardı: 1-0. Yediği gole çabuk reaksiyon vermek isteyen Osmanlıspor, tüm hatlarıyla rakip kaleye yüklendi. Ancak, üst üste gelişen ataklarda sarı-lacivertli savunma hata yapmadı. Başkent ekibi özellikle son 15 dakikada maçı tek kaleye çevirse de çok arzuladığı golü bulmayı başaramadı. Fenerbahçe ise yine vasatı aşamadığı bir maçta 3 puanı kurtarmanın mutluluğuyla sahadan ayrıldı!..
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...