Galatasaray, Eskişehir'e fark atıp moral depoladı

Galatasaray, Eskişehir'e fark atıp moral depoladı

SPOR Haberleri

Rotasyonlu bir 11'le Arena'ya çıkan Aslan, Selçuk, Burak ve Bilal'in golleriyle rakibini sürklase etti. Cimbom, bu sezon üçüncü defa 4 gollü galibiyet aldı

ALİ YEDEK

Geçtiğimiz hafta Kadıköy'den 1 puanla dönen Galatasaray, Fenerbahçe'nin Ankara'da kazandığı maçtan yaklaşık 1 saat sonra TT Arena'nın çimlerine çıktı. Rakip, ligin dibine demir atmış Eskişehir'di. Beklendiği gibi baskılı başladı maça Galatasaray. Eskişehir'i adeta sahasına hapseden sarı-kırmızılılar 'gol gecikmeyecek' sinyali veriyordu. 9'da Burak'ın yerde kaldığı pozisyonda hakem Bülent Yıldırım, faulü hükmedince Selçuk İnan geçti topun başına. Son zamanlarda frikikleri sanki penaltıymışçasına kullanan milli oyuncu Çek Cumhuriyeti'ne attığı golü andıran bir vuruşla tabelayı değiştiriverdi: 1-0. İki dakika sonra Podolski ile direkten dönen Galatasaray, ilerleyen bölümde biraz frene basınca Eskişehir yarı alanından çıkıp atak geliştirmeye çalıştı. Galatasaray da bu bölümde orta sahada sık sık top kayıpları yapmaya başlayınca Boffin bir süre nefes aldı. 41'de Emre'nin ceza alanı sağ çaprazındaki nefis ortasını Burak kafayla ağlara gönderip farkı ikiye çıkardı: 2-0. İlk devre biterken, Toko'nun müdahalesiyle yerde kalan Burak, verilen penaltıyı güzel bir vuruşla gole çevirip soyunma odasına takımını 3-0 önde götürdü. 
Perdeyi Bilal Kısa kapattı
Eskişehirspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, ikinci 45'e Özgür Çek ve Ben Khalifa'nın yerine Emre Güral ve Akaminko değişiklikleriyle çıktı. 48'de Eskişehirspor için şanssız bir an yaşandı. Soldan kullanılan korner atışında Engin'in ceza alanına ortasında Gekas'tan seken topa Anıl kafa vuruşunu yaptı, direk gole izin vermedi, dönen topa Emre Güral'ın şutu da az farkla auta gitti. Hamza Hamzaoğlu, 60'ta Yasin-Sinan değişikliğiyle ilk müdahalesini yaptı. Tribünden kendisini izleyen Almanya'nın hocası Joachim Löw'ün gözüne girebilmek için müthiş bir çaba harcayan Lukas Podolski, 66'da bir kere daha direkten döndü. 70'lerden sonra maçta tempo iyice düştü. Üç farkı bulan sarı-kırmızılılar işi rölantiye alırken, Eskişehir atakları da Muslera'yı rahatsız edecek kadar tehlikeli olmadı. Olcan'ın çektiği şut sonrası verilen 'korner' kararına 'Benden çıktı hocam' uyarısı alkış alırken, Podolski'85'te Bilal Kısa uzaktan Boffin'i avlayıp maçın skorunu belirleyen isim oldu: 4-0. 
Galatasaray, Eskişehir'e fark atıp moral depoladı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...