Galatasaray, Fenerbahçe'yi dağıttı!

Galatasaray, Fenerbahçe'yi dağıttı!

SPOR Haberleri

Spor Toto Basketbol Ligi'nin 4. haftasındaki derbi maçta Galatasaray Odeabank ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi.

Spor Toto Basketbol Ligi'nin 4. haftasında Galatasaray Odeabank, sahasında Fenerbahçe'yi 17 sayı farkla 80-63 yendi. Müsabakaya Udoh, Vesely, Kalinic ve Sloukas'ın basketleriyle başlayan Fenerbahçe'ye ev sahibi takım Micov ve Schilb ile karşılık verdi. Maçın 5. dakikası 10-10 eşitlikle geçildi. Galatasaray Odeabank, Schilb'in arka arkaya bulduğu basketlerle 9. dakikada 16-14 öne geçti. Bu dakikada konuk ekip, Bogdanovic'in turnikesiyle skoru 16-16'ya getirirken kalan 1,5 dakikalık bölümde iki takım da sayı üretemedi ve ilk çeyrek 16-16 sona erdi.

İkinci çeyrekte daha etkili oynayan sarı-kırmızılı takım, Göksenin ve McCollum ile sayılar buldu. İyi savunma yapan ev sahibi ekip, periyodun ilk 4 dakikasında yediği 6 sayıya 11 sayı ile karşılık verdi ve 14. dakikada 27-22'lik üstünlük kurdu. Başantrenör Obradovic'in aldığı moladan sonra Bogdanovic'in 5 sayısı ile toparlanan sarı-lacivertliler, 16. dakika içinde 27-27 beraberliği yakaladı. Bogdanovic ve Datome ile maça tutunmaya çalışan Fenerbahçe karşısında iyi savunma yapıp hücumda da Green, Lasme, Schilb ve McCollum ile etkili olan Galatasaray Odeabank, 19. dakikanın sonunda 7 sayılık fark yakaladı: 39-32. Devre 39-34 sarı-kırmızılıların üstünlüğüyle tamamlandı.

İlk iki çeyrekte Galatasaray Odeabank'tan Micov, Fenerbahçe'den ise Bogdanovic 10'ar sayı ile çift haneye ulaşan sporcular oldu.

Üçüncü çeyreğe iyi başlayan sarı-kırmızılılar, arka arkaya aldığı hücum ribauntlarıyla rakibi üzerinde baskı kurdu. Lasme, Schilb ve Sinan Güler ile basketler atan ev sahibi ekip, bulduğu 10-0'lık seriyle 24. dakikada farkı 15 sayıya (49-34) çıkardı. Bu çeyrekteki ilk basketini Datome ile 25. dakikada atan Fenerbahçe, tüm çabasına rağmen Sinan'ın durdurmakta zorlandı ve sarı-kırmızılılar, aynı dakika içinde farkı 17 sayıya (53-36) taşıdı. Melih'in 3 sayı çizgisi gerisinde kaydettiği basketlerle maça tutunan konuk takım, 28. dakika içinde Barış'ın smacıyla farkı 8 sayıya indirdi: 55-47. Kalan bölümde iki ekip de karşılıklı basketler atarken son çeyreğe 61-52 Galatasaray Odeabank'ın üstünlüğüyle girildi.

Son periyoda Green ve Micov'un basketleriyle başlayan "Cim Bom", 33. dakikada farkı yeniden açtı: 66-52. Elde ettiği skor avantajını maç sonuna kadar koruyan sarı-kırmızılı ekip, son dakikalarda farkı 17 sayıya kadar çıkardı ve maçı 80-63 kazandı.

Karşılaşmada 18 sayıyla mücadele eden Schilb, maçın en skorer oyuncusu oldu.

Bu sonuçla Galatasaray Odeabank, 4. hafta sonunda 3. galibiyetini alırken Fenerbahçe Ülker 2. kez yenildi.


Abdi İpekçi'deki son 6 maçı Galatasaray kazandı

Öte yandan iki takım arasında ligde geçen sezon yaşanan rekabette Fenerbahçe 5 maçın 3'ünü kazanarak Galatasaray'a üstünlük kurmuştu. Ancak Abdi İpekçi Arena'da oynanan son 6 derbinin tamamını Galatasaray'ın kazanması dikkat çekiyor.

GALATASARAY ODEABANK 80-63 FENERBAHÇE

1. Periyot Sonucu: 16-16
2. Periyot Sonucu: 39-34 (23-18)
3. Periyot Sonucu: 61-52 (22-18)


Galatasaray Odeabank: 80 - Fenerbahçe: 63

(Fotoğraflı)

Salon: Abdi İpekçi

Hakemler: Engin Kennerman, Yener Yılmaz, Alper Özgök

Galatasaray Odeabank: Sinan Güler 11, Schilb 18, Micov 15, Green 8, Lasme 12, McCollum 11, Dorsey, Göksenin Köksal 5

Fenerbahçe: Sloukas 2, Bogdanovic 15, Kalinic 5, Udoh 9, Vesely 8, Datome 6, Ali Muhammed 7, Melih Mahmutoğlu 6, Barış Hersek 5

DERBİ MAÇTAN NOTLAR

Spor Toto Basketbol Ligi'nin 4. haftasında oynanan Galatasaray Odeabank-Fenerbahçe derbisine sarı-kırmızılı taraftarlar büyük ilgi gösterdi. Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşma için yaklaşık 2 saat önce salona gelmeye başlayan taraftarlar, tribünleri tamamen doldurdu. Sarı-kırmızılı taraftarlar, karşılaşma öncesi ve sırasında takımlarına tezahüratlarla destek verdi. Ayrıca 2011'den bu yana uygulanan deplasman yasağı nedeniyle Fenerbahçe taraftarları salona alınmadı.

Başkan Dursun Özbek, Portekiz'de

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek maça gelemedi. Sarı-kırmızılı futbol takımının UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Portekiz'in Benfica takımıyla oynayacağı maç için Lizbon'da bulunan başkan Özbek, karşılaşmayı tribünden izleyemedi. Dursun Özbek'in yanı sıra birçok yönetici de maça gelmezken, sarı-kırmızılı kulübü tribünde yönetim kurulu üyeleri Hasan Murat Atay ile Selim Arda Üçer temsil etti. Konuk ekip Fenerbahçe'den ise tribünde asbaşkan Salih Ozan Balaban ile yönetim kurulu üyesi Ali Cenk Başak yer aldı.

İki takımda da birer eksik

Derbi maça iki takım da bir oyuncusundan yoksun çıktı. Galatasaray Odeabank'ta sakatlığı bulunan Dusan Cantekin ile Fenerbahçe'den Ricky Hickman sakatlıklarından dolayı derbi maçta forma giyemedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...