Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde Benfica deplasmanına çıkıyor

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde Benfica deplasmanına çıkıyor

SPOR Haberleri

Sarı-kırmızılılar, Işık Stadyumu olarak bilinen Estadio da Luz'dan galibiyetle dönüp, ilk 2 yolunda avantaj yakalamak istiyor.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki dördüncü maçında bu gece Portekiz temsilcisi Benfica'ya konuk olacak. Gruptaki son maçında Benfica'yı İstanbul'da 2-1 yenerek, ilk galibiyetini alan ve puanını 4'e çıkaran sarı-kırmızılı ekip, ikinci tura çıkabilme yolunda ümitlerini artırabilmek için deplasmanda da kazanmaya çalışacak. Estadio da Luz'da (TSİ) 22.45'te başlayacak mücadeleyi, Sırbistan Futbol Federasyonu'ndan Milorad Mazic yönetecek. Karşılaşma TRT 1 ekranlarından naklen ekranlara gelecek. Sarı-kırmızılılarda sakatlığı bulunan Hamit Altıntop ve Lionel Carole dışında eksik oyuncu bulunmuyor. Galatasaray, bugünkü Benfica mücadelesiyle Avrupa kupaları tarihindeki 265.maçına çıkacak. Daha önce 264 müsabakada 98 galibiyet alan sarı-kırmızılılar, 68 karşılaşmada eşitliği bozamazken, 98 kez mağlup olmaktan kurtulamadı. Galatasaray, bu maçlarda rakip fileleri 365 kez havalandırırken, kalesinde ise 392 gol gördü.

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde Benfica deplasmanına çıkıyor

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde Benfica deplasmanına çıkıyor



ASLAN PATAKLAYACAK

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu dün akşam Benfica maçına yönelik bir basın toplantısı yaptı. Hamzaoğlu, rakiplerine oranla daha rahat olduklarını söylerken; "Benfica bizim sahamızda kaybetti. Yarın (bugün) kazanıp rahatlamayı düşünecektir. Rahat oynayacağız. Nasıl kazanacağımızı biliyoruz. Umarım güzel bir sonuçla ayrılırız. Benfica takım olarak iyi hücum ediyor. Bireysel olarak iyi oyuncuları var ama takım olarak güçlüler. Hücumda iyiler ama savunma zaafları var" değerlendirmesinde bulundu.

İpler elimizde olmalı

Mücadeleden 3 puanla dönmeyi umduklarını söyleyen genç hoca, "Kazanamazsak Benfica gruptan çıkmayı garantilemiş olacak. Bizim elimizde bir şey kalmayacak ve rakiplere bağlı olacağız. Böyle bir şey düşünmüyoruz. Kazanıp ipleri elimize almayı düşünüyoruz. İnşallah bunu başarırız. Gruptan çıkmak istiyorsak buradan galibiyetle ayrılmamız lazım. Üç puan için oynayacağız. Bunun için de atak oynamamız lazım ama karşımızda büyük bir takım olduğunu unutmadan oynayacağız. Benfica'yı zor durumlara sokacağız. Kazanmak için ne gerekiyorsa onu yapacağız" dedi. Hamzaoğlu, "Daha kadroyu şekillendirmedik. Son çalışmadan sonra net kararı vereceğiz ama büyük değişiklik olmaz. Gaitan'a özel önlem düşünmüyoruz. Zaten takım oyunu ve takım savunması yaparak önlemleri almamız gerekiyor. Bir oyuncuya karşı özel bir strateji geliştirmeyi düşünmüyorum. Kendi oyunumuzu rakibe kabul ettirmek istiyoruz" şeklinde konuştu. 

Selçuk ile Burak alarmı verildi

Galatasaray'da Benfica karşılaşması öncesinde Selçuk İnan ve Burak Yılmaz sarı kart ceza sınırında bulunuyor. İki futbolcu bugün Lizbon'daki karşılaşmada da sarı kart görmeleri durumunda deplasmandaki Atletico Madrid karşılaşmasında forma giyemeyecek. Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu iki oyuncuyu bu nedenle uyardı.

Portekiz'de yüzü gülüyor

Portekiz temsilcilerine karşı Avrupa kupalarında daha önce 2 kez rakip sahada maça çıkan G.Saray, bu iki müsabakayı da kazanmayı bildi. Sarı-kırmızılılar, 2008-09 sezonu UEFA Kupası gruplarında Benfica'yı deplasmanda 2-0 yenmişti. G.Saray, 2012-13 sezonu Şampiyonlar Ligi gruplarında Braga'yı 2-1 mağlup etmişti.

Rui Vitoria kendinden emin

Galatasaray'ın bu gece karşılaşacağı Benfica'da Teknik Direktör Rui Vitoria galibiyetten emin. Tecrübeli çalıştırıcı, "Grupta 6'da 6 yapmak istiyorduk ama G.Saray'a yenildik. Olsun, 6'da 5 yapacağız. Bizim için 3 puan alma günü geldi. Sahada farklı bir takım olmayacak. Oyun açısından güçlü bir rakibe karşı oynayacağız” şeklinde konuştu. 

DURSUN ÖZBEK BENFİCA KARŞILAŞMASI ÖNCESİ İDDİALI: GRUP KARIŞACAK

G.Saray Başkanı Dursun Özbek dünkü yolculuk öncesi iddialı konuştu. Özbek, takımın form durumunun çok iyi seviyede olduğunu belirterek, “Kazanmaya gidiyoruz. Orada alacağımız sonuç gruptaki her şeyi tamamen değiştirecek. Grup karışacak ve sil baştan olacak. Çok iyi bir skorla İstanbul'a döneceğimize inanıyorum” dedi. Sarı-kırmızılıların 1 numaralı ismi, “Sezon başında takım çok eleştiriliyordu. Şimdiki yorumunuz nedir” sorusu üzerine, “Eleştiriler her zaman haklı. Taraftarlarımız bir aksaklık gördüğü zaman, takımın iyi bir performans yakalaması için hemen eleştiri yapıyorlar. Ama şunu kabul etmek lazım ki, takımlar her sezon yeni baştan organize oluyor. Dolayısıyla takımın yeni gelen oyuncularla beraber bir sisteme oturması zaman alıyor. Hamza hocam da aynı fikri savundu. Gördüğünüz gibi giderek Galatasaray performansını yükseltiyor. Biraz daha sabır” şeklinde konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...