Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Furkan Korkmaz ESPN draft listesinde 1. sırada

Furkan Korkmaz ESPN draft listesinde 1. sırada

SPOR Haberleri

Amerikan medya devi ESPN her sene drafta girecek oyuncuları sezon boyunca açıklayıp onların gelişimi takip ediyor.

Furkan'ın gelecekte bir NBA takımında ilk beş oyuncusu olacak potansiyele sahip olduğu belirtilirken Chad Ford genç yıldız hakkında şöyle ifadeleri kullandı:
 
'18 yaşındaki Furkan bu seneki draftta ilk sıraların en büyük hazinesi olabilir. Onun uluslararası turnuvalarda gösterdiği performans onun ideal bir NBA 2 numarası olarak anılmasını sağladı. Atletizmi ve fiziği çok etkileyici ayrıca top hakimiyeti ile müthiş şut yeteneği de var. Top kayıpları ve sertlik şu anda en büyük problemleri ama bunu yaşına bağlayabiliriz.
 
Bu sezon Euroleague'de ciddi süreler oynaması bekleniyor. Bu gözlemcilere onun Avrupa'daki en önemli yetenek olduğunu kanıtlaması için çok önemli.
 
Bir NBA gözlemcisinin Furkan hakkındaki yorumu ise şöyle "Furkan beni bu yaz çok şaşırtı. Her gördüğümde üstüne koyarak ilerliyor. Herkes Dragan Bender'in en büyük yetenek olduğunu söylese de Furkan Korkmaz hiç de onun arkasında değil gibi. Şu anda kuvvetli bir Euroleague takımına ciddi katkılar veriyor. Drafta girecek oyunculardan kaç tane Amerikalı genç oyuncu bunu yapabilir bilmiyorum. Atletik, şutör ve muhteşem bir özgüvenle oynuyor."
 
Furkan Korkmaz geçen sene Mario Hezonja'nın yakaladığı yükselişin bir benzerini yakalayabilir. Bu draftta bu kadar az şutör guard olduğunu da düşünürsek Furkan kendi pozisyonundaki en iyi yetenek diyebiliriz.
 
(Basketfaul)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...