Jose Maria Marin ABD'ye iade edildi

Jose Maria Marin ABD'ye iade edildi

SPOR Haberleri

Yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan Brezilya Futbol Federasyonu Eski Başkanı ve FIFA eski yetkilisi Marin ABD'ye iade edildi.

İsviçre Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İsviçre'de gözaltında bulunan eski Brezilya Futbol Federasyonu Başkanı Jose Maria Marin, ABD'ye iade edildi. Zürih'ten New York'a hareket eden uçakta iki ABD polisine teslim edildi" denildi. Daha önce yapılan açıklamada da İsviçre'de gözaltında bulunan Marin'in, ABD'ye iade edilmeyi kabul ettiği duyurulmuştu. Marin'in 2015, 2016, 2019, 2023 Copa America ve 2013, 2022 Copa do Brasil turnuvaları için spor pazarlama şirketlerinden rüşvet almakla suçlandığı ifade edilmişti.
İsviçre'nin Zürih kentinde rüşvet aldıkları ve kara para akladıkları gerekçesiyle 27 Mayıs'ta gözaltına alınanlar arasında Marin'in yanı sıra FIFA Başkan Yardımcısı Jeffrey Webb ile eski FIFA yetkilileri Eugenio Figueredo, Eduardo Li, Rafael Esquivel, Julio Rocha ve Costas Takkas bulunuyor. Marin'le beraber İsviçre'de gözaltında bulunan 7 FIFA yetkilisinin de ABD'ye iadesi onaylanmış oldu. İsviçre daha önce Li, Webb, Figueredo, Takkas, Rocha ve Esquivel'in de iadesini onaylamıştı. Marin dışında şimdiye kadar Webb de ABD'ye iade edilmeyi kabul etmişti ve ABD'li yetkililere 15 Temmuz'da teslim edilmişti. İsviçre'de gözaltında bulunan diğer 5 yetkilinin ise ABD'ye iade edilmeyi reddettiği bildirilmişti.
FIFA başkanlık seçimi, 26 Şubat 2016'da İsviçre'nin Zürih kentinde yapılacak. Başkan adayları arasında FIFA Etik Kurulu'nun 90 gün hak mahrumiyeti cezası verdiği UEFA Başkanı Michel Platini'nin yanı sıra UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin, Liberya Futbol Federasyonu Başkanı Musa Bility, Eski FIFA Genel Sekreter Yardımcısı Jerome Champagne, Güney Afrikalı ünlü işadamı Tokyo Sexwale ve Asya Futbol Konfederasyonu Başkanı Şeyh Salman bin İbrahim el-Halife bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...