Trabzonspor'a tarihi ceza

Trabzonspor'a tarihi ceza

SPOR Haberleri

Bordo-mavililer ceza sağanağına tutuldu. Toplamda 9 yıl 26 günlük hak mahrumiyeti cezası verilen Karadeniz ekibi 2 milyon 45 bin TL ceza ödeyecek

Olaylı Trabzonspor-Gaziantepspor maçının ardından yaşananlar sebebiyle bordo-mavili kulübe ağır cezalar geldi. Toplam 9 yıl 26 günlük hak mahrumiyeti ve 2 milyon 45 bin lira para cezası Türk futbol tarihine geçti. Süper Lig'de geçtiğimiz hafta oynanan Trabzonspor-G.Antepspor maçının 2-2 bitmesinin ardından karşılaşmanın hakemi Çağatay Şahan ve yardımcıları yaklaşık 4 saat sonra stattan ayrılabilmişti. Olayın detayları ise Türk futbol kamuoyuna bomba gibi düşmüştü. Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, "Yöneticilerime, sabaha kadar, ben gelene kadar o hakem, o stattan çıkmayacak' dedim. Ama beni arayan o değerli insanın, 'Hem Türkiye hem dünya genelinde büyük rezillik yaşamayalım. Ama yanlışların da hesabı sorulacak' sözü üzerine ben de arkadaşları aradım. Bizi katleden şahısların, Trabzonlu'ya yakışan şekilde en ufak fiziki müdahalede bulunulmadan bu şehri terk etmelerine izin verdik" sözleri ortalığı kasıp kavurmuştu.
9 ay 10 güne denk gelen ceza
Bu gelişmelerin ardından PFDK, Trabzonspor-Gaziantepspor maçıyla ilgili kararları açıkladı. Buna göre Trabzonspor'a 2 maç kendi sahasında seyircisiz oynama cezası, Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na 280 gün hak mahrumiyeti ve 150 bin TL para cezası, TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkanvekili İbrahim Usta'ya da 1 yıl 6 ay hak mahrumiyeti cezası verildi.PFDK'nın Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na verdiği 280 günlük hak mahrumiyeti cezasının 9 ay 10 güne denk gelmesi dikkatlerden kaçmadı. Hatırlanacağı üzere Hacıosmanoğlu, karşılaşmanın ardından çok sert açıklamalar yapmış ve bu esnada "Ben 49 yaşına kadar adam gibi yaşadım, kadın gibi yaşamadım. Cenab-ı Allah 1 gün ömür verdiyse onu da adam gibi yaşayıp, adam gibi öleceğim." demişti. Trabzonspor Başkanı daha sonra yanlış anlaşıldığını öne sürdüğü bu sözü nedeniyle kadınlardan özür dilemişti. 
Trabzonspor'a tarihi ceza

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...