Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Teodosic, "F.Bahçe ve Efes'in her şeyi var"

Teodosic, "F.Bahçe ve Efes'in her şeyi var"

SPOR Haberleri

Teodosic, “F.Bahçe'nin bu sezon da Final-Four'a kalabileceğini düşünüyorum.”

THY Euroleague'de bugün Darüşşafaka Doğuş'un konuğu D Grubu'nda 3'te 3 yapan CSKA Moskova olacak. Avrupa'nın en yüksek bütçeli takımlarından biri olan Rus ekibinin ünlü oyun kurucusu Milos Teodosic, Şampiy10'a konuştu... Bu sezonki Final-Four adaylarını sıralayan, Türk Milli Takımı'nın geleceğinin parlak olduğunun altını çizen ve ileride Türkiye'de oynayabileceğinin sinyalini veren Sırp yıldızın açıklamaları şöyle: 
 
CSKA Moskova, THY Euroleague'de sezona çok iyi bir başlangıç yaptı. Performansınızı nasıl değerlendiriyorsun?
 
“ANTRENÖRÜMÜZ motivasyonumuzun yükselmesine yardım eden konuşmalar yaptı. Sezona her maçı kazanma arzusuyla başladık. CSKA forması giyiyorsanız her maç maksimum arzuya sahip olmalısınız. Şu an mükemmel görüntünün biraz uzağındayız ama daha iyiye gideceğiz.”
 
Yeni kadrolar ve ilk 3 haftaya bakınca bu sezon şampiyonluk yarışında hangi takımların öne çıkacağını düşünüyorsun?
 
“Bizimle birlikte Real Madrid, Barcelona, Olympiakos ve Panathinaikos'un en zorlayıcı takımlar olacağı fikrindeyim. Aynı zamanda F.Bahçe'nin de yeniden final 4'a kalabilmek için gerekli her şeye sahip olduğunu görüyorum. Anadolu Efes de oldukça güçlü görünüyor. İki takımın da çok tecrübeli, kazanma geleneğine sahip antrenörleri ve oyuncuları var.”
 
'ASLA 'ASLA' DEMEM'
 
Adın sıkça Türk takımlarıyla anıldı. Türkiye'ye geleceğine dair çıkan haberler büyük heyecan oluşturmuştu. Sıradaki durağının Türkiye olma ihtimali ne kadar? 
 
“Öncelikle perşembe günü (bugün) beni Türkiye'de görecekler! Şaka bir yana ben profesyonel bir sporcu olarak kariyer planlamasıyla ilgili olarak asla 'asla' dememek gerektiğini öğrendim. Şu an CSKA Moskova'nın forması giyiyorum ama gelecekte ne olur, bilemeyiz.”
 
'Avrupa 4.'lüğü bence iyi sonuç'
 
“Eurobasket 2015'te herkes Sırbistan'ı finalde görmeyi bekliyordu ama 4. oldunuz. Son şampiyonayı ve takımınızı nasıl değerlendiriyorsun? 
 
“Bence çok iyi bir turnuva oynadık. Tabii ki finalde olsak ya da en azından bronz madalya alabilsek harika olurdu. Fakat ne olursa olsun böyle çekişmeli bir turnuvada, bu kadar güçlü takımların arasında 4. olmak da iyi bir sonuç. Bana göre çok iyi bir takımız.”
 
'Darüşşafaka'nın kadrosu çok iyi'
 
Rakibiniz Darüşşafaka Doğuş hakkındaki görüşlerin nedir? 
 
“Euroleague'de ilk kez oynamaları onlara motivasyon katmıştır. Her maç, gelişim ve Euroleague'in daha yüksek seviyelerine çıkmak için bir basamak olacak. İyi bir kadroları var. Evlerinde oynamaları bir motivasyon ve taraftarlar onlara yardımcı olacak. Bizim için eski takım arkadaşımız Markoishvili'yi görecek olmak da ayrıca mutluluk.”
 
 Kariyerinde kazandığın en büyük başarı hangisi?
 
“Kesinlikle ilk sıraya geçen sene Dünya Şampiyonası'nda kazandığımız gümüş madalyayı koyarım. Yaşadığım en özel anların başında geliyor.”
 
'Türkiye'nin gençleri başarılı olacak'
 
Türkiye ve Sırbistan son şampiyonada genç ve tecrübeli oyuncuları bir araya getirdi. Yeni jenerasyon oyuncular hakkında ne düşünüyorsun?
 
“Hem Sırbistan hem de Türkiye'nin geleceği çok parlak. Türkiye gençler klasmanında pek çok madalyaya sahip. Bu yaz da U20, U19 ve U16 turnuvalarında çok iyi işler yaptılar. Sırbistan da aynı şekilde başarılı olacak gençlere sahip. Her iki ülke adına da potansiyeli yüksek gençlere sahip olmak büyük şans.”
 
Lideri olma konusunda kritik noktalar nedir sence? 
 
“Kısaca özetlersem, en temeli, en basiti öğrenmeli ve uygulamalısın. Çok çalışmalı ve takım arkadaşlarına güvendiğini hissettirmelisin.”
 
(Vatan)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...