Fenerbahçe salladı ama yıkamadı

Fenerbahçe salladı ama yıkamadı

SPOR Haberleri

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'ndaki temsilcimiz Fenerbahçe, Hollanda'nın Ajax takımıyla Amsterdam Arena'da 0-0 berabere kaldı.

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu dördüncü maçında Hollanda ekibi Ajax'la karşılaştı. Sarı-lacivertliler, iki hafta önce Saracoğlu'nda Fernandao'nun son dakika golüyle yıktığı Ajax ile deplasmanda 0-0 berabere kaldı.

Amsterdam Arena'daki maçta Fenerbahçe'nin Robin van Persie ve Nani gibi gol silahları etkisiz kaldı. Vitor Pereira 64'te Nani'nin yerine Fernandao'yu, 80'de Van Persie'nin yerine Volkan Şen'i oyuna sürdü. Bu değişikliklerin ardından maçı tek kaleye çeviren sarı-lacivertliler maçın 80 ile 83. dakikaları arasında 3 net gol pozisyonundan yararlanamadı. Volkan Şen topa ilk dokunuşunda golü bulabilirdi ıskaladı, Fernandao boş kaleye topu yuvarlayamadı, Hasan Ali altıpastan kafayla topu kalecinin üzerine yolladı. Son bölümde bu fırsatları harcayan sarı lacivertli ekip Amsterdam Arena'da kalesinde pozisyon vermediği maçta 1 puana razı oldu.

Fenerbahçe'nin grubundaki diğer maçta Molde, deplasmanda Celtic'i 2-1 mağlup etti ve gruptan çıkmayı garantiledi.

İŞTE İLK 11'LER

FENERBAHÇE: Volkan Demirel - Hasan Ali Kaldırım - Simon Kjaer - Bruno Alves- Gökhan Gönül - Mehmet Topal - Josef de Souza - Diego Ribas - Alper Potuk - Luis Nani - Robin Van Persie
YEDEKLER: Ertuğrul Taşkıran, Şener Özbayraklı, Michal Kadlec, Ozan Tufan, Raul Meireles, Volkan Şen, Jose Fernandão

AJAX: Cillessen, Veltman, Riedewald, Tete, Viergever, Bazoer, Klaassen, Gudelj, Fischer, Milik, El Ghazi
YEDEKLER: Onana, Van Der Hoorn, Heitinga, Sinkgraven, Younes, Serero, Schöne

FENERBAHÇE'NİN 100. AVRUPA SINAVI
Fenerbahçe, Avrupa Ligi A Grubu'ndaki Ajax maçı ile 'dalya' diyecek. Sarı lacivertli ekip, 1959'dan beri yer aldığı Avrupa kupalarında rakip sahalardaki 100. mücadelesini oynayacak. Geride kalan süreçte Kanarya, 99 Avrupa maçında 23 galibiyet, 19 beraberlik, 57 yenilgi aldı.

AJAX 6-0'LA GELİYOR
Ajax, kendi liginde lider ancak kupadan elendi. Kırmızı beyazlılar, Avrupa kupalarında ise 7 maçta 1 kez kazanabildi. Hollanda Ligi'nde 11 haftada 28 puan alan ve sadece PSV karşısında yenilen Ajax son lig karşılaşmasını da 6-0 kazandı.

TRUVAYA İZİN YOK
UEFA Avrupa Ligi 4. maçında Ajax' konuk olan Fenerbahçe'de taraftarların maça akın etmesi Hollanda ekibini önlem almaya itti. Ajax yetkilileri Fenerbahçeliler'e ayrılan yer dışında Fenerbahçe ürünleriyle stadın diğer bölmelerine girmeye çalışan taraftarlara izin vermedi. Fenerbahçeli taraftarlar forma ve atkılarını çıkartmak zorunda kaldılar. Bu arada bilet bulamayan binlerce Fenerbahçeli dışarıda kaldı.

FENERBAHÇELİLER CRYUFF'U UNUTMADI
Ajaxlı taraftarlar Amsterdam Fenerbahçe derneğinin duvarlarına sprey boya ile maçta önceki gece " Ajaxlı yahudiler Türkleri öldürecek" yazdılar. Bunun üzerine Fenerbahçeli taraftarlar " biz size ne yaptık?" Yazan bir pankart açtılar. Ayrıca Fenerbahçe taraftarları Ajax'ın ve futbol tarihinin unutulmaz ismi Johan Cryuff'u unutmadı. Hollanda Fenerbahçe Derneği "Johan, stay strong and get well soon" pankartıyla Hollandalı efsaneye destek olurken sağlık sorunları olan Cruyff'a geçmiş olsun dileklerini iletti.

AMSTERDAM SOKAKLARINDA TANIDIK İSİMLER
Fenerbahçe'nin Ajax'a konuk olduğu karşılaşmada Türk futbolseverleri Hollanda'da oldukça tanıdık sahneler karşıladı. Fenerbahçe'nin ve Galatasaray'ın süper yıldızları Robin van Persie ve Wesley Sneijder'ın formaları neredeyse tüm mağazarlarda ve hediye dükkanlarında ön sıralarda bulunurken Hollanda milli takımının en ünlü yıldızlarından ikisinin ülkemizde oynaması bu maç öncesinde hoş bir raslantı oldu.

ROBIN'İN ANLAMLI GECESİ
Fenerbahçe'nin süper starı Robin van Persie için dün geceki maç oldukça anlamlıydı. Daha önce pekçok kez milli takımla ve rakip olarak Amsterdam Arena'ya çıkan Robin'in dün gece ise çok farklı bir durumu vardı. Teknik Direktör Blind tarafından milli takıma çağrılmayan Van Persie bu kararın ardındanki ilk resmi maçına Hollanda'nın milli maçlarını oynadığı stadda çıkması ilginç bir tesadüf olarak yorumlandı. Bu arada Ajax taraftarı maç öncesi 11'ler okunurken Van Persie'nin ismini duyunca yuhaladılar.

VOLKAN DEMİREL İLK KEZ
Fenerbahçe'nin tecrübeli kalecisi Volkan Demirel bu sezon ilk kez Avrupa'da grup aşamasındaki maçlarda forma giydi. Başarılı eldiven daha önce oynanan 3 grup maçında yedek kulübesinde soyunurken Fabiano'nun yaşadığı sakatlık sebebiyle Amsterdam Arenada maça ilk 11'de başladı.

PEREIRA'DAN BEKLENEN 11
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira Ajax deplasmanına beklenen 11'le çıktı. Kalede Fabiano'nun sakatlığı sebebiyle Volkan forma giyerken Osmanlıspor maçındaki defans dörtlüsü değişmedi. Orta saha da yine Topal-Josef-Diego top koştururken ileride de Osmanlıspor maçındaki iyi performansının ödülünü alan Alper'in yanısıra Nani ve Robin Van Persie görev yaptı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...