Beşiktaş, Bursaspor'a konuk olacak

/ Kaynak: AA
Beşiktaş, Bursaspor'a konuk olacak

SPOR Haberleri  / AA

Spor Toto Süper Lig'de 11. haftaya lider giren Beşiktaş, yarın deplasmanda Bursaspor ile karşı karşıya gelecek.

Siyah-beyazlı takım ile yeşil-beyazlı ekip arasında Bursa Atatürk  Stadı'nda oynanacak ve saat 20.15'te başlayacak maçı, hakem Mete Kalkavan  yönetecek. 
 
Süper Lig'deki 4 maçlık galibiyet serisi, 3-3 berabere biten Kasımpaşa  karşılaşmasıyla sona eren "Kara Kartallar", son 5 haftada 4 galibiyet alan  Bursaspor karşısında kazanarak, milli maçlar sebebiyle lige verilecek araya da  lider girmenin hesabını yapıyor. 
 
Beşiktaş, ligin geride kalan 10 haftasında aldığı 7 galibiyet, 2  beraberlik ve bir yenilgiyle 23 puan topladı, sıralamada en yakın takipçileri  Galatasaray ve Fenerbahçe'nin 2 puan önünde zirvede yer aldı. 
 
İlk 11'de fazla değişiklik beklenmiyor 
 
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in, sahaya süreceği 11 kişilik  kadroda, fazla değişiklik yapması beklenmiyor. 
 
Bursaspor maçı öncesi çalışmalarını bireysel antrenmanlarla sürdüren  Veli Kavlak ile uzun süreli sakatlığı bulunan Tolgay Arslan dışında eksiği  bulunmayan siyah-beyazlılarda, tecrübeli teknik adamın, Ricardo Quaresma ile  Olcay Şahan arasındaki tercihini son antrenmanın ardından yapmayı planladığı öğrenildi. 
 
"Kara Kartallar"ın muhtemel 11'i şöyle: 
 
Tolga Zengin, Beck, Rhodolfo, Ersan Adem Gülüm, İsmail Köybaşı,  Hutchinson, Gökhan Töre, Oğuzhan, Sosa, Quaresma, Gomez. 
 
Güneş ve Sağlam eski takımlarına karşı 
 
Beşiktaş ile Bursaspor arasındaki mücadele, her iki takımın eski  teknik direktörlerini karşı karşıya getirecek. 
 
Geçen yılı Bursaspor'da geçiren ve takımına Türkiye Kupası'nda final  oynatan Şenol Güneş, 69 golle yeşil-beyazlı ekibe lig tarihinin en golcü sezonunu  yaşattıktan sonra Beşiktaş ile sözleşme imzalamıştı. 
 
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise 2007-2008 ile 2008-2009  sezonunun ilk 6 haftasında Beşiktaş'ı çalıştırmıştı. 
 
Ligde 8 maçtır kaybetmiyor 
 
Beşiktaş, Süper Lig'de yaptığı son 8 maçı da kaybetmedi. Bu sezonki tek yenilgisini 2. haftada Atatürk Olimpiyat Stadı'nda  konuk ettiği Trabzonspor karşısında 2-1'lik skorla alan siyah-beyazlı ekip, daha sonra yaptığı 8 lig maçında 6 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti. 
 
"Kara Kartallar", puan sıralamasındaki en yakın takipçilerinden  Galatasaray ile ligde en uzun süre yenilmeyen iki takımdan biri olarak dikkati  çekiyor. 
 
5 deplasman maçında 4 galibiyet, bir beraberlik 
 
Beşiktaş, ligde geride kalan 10 haftada oynadığı 5 deplasman maçının  4'ünü kazanırken, birinde de berabere kaldı. 
 
Sezona dış sahada Mersin İdmanyurdu maçıyla başlayan siyah-beyazlılar,  5-2 kazandı. Ligin 3. haftasında Gaziantepspor'a konuk olan "Kara Kartallar",  rakibini 4-0'lık skorla geçti. 
 
Deplasmandaki tek puan kaybını 5. haftada Gençlerbirliği ile 1-1  berabere kaldığı maçta yaşayan Beşiktaş, 7. haftadaki Eskişehirspor  karşılaşmasını 2-1, 9. haftadaki Antalyaspor mücadelesini de 5-1 kazandı. 
 

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...