Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trabzonspor, son 7 maçta 5. mağlubiyetini aldı

Trabzonspor, son 7 maçta 5. mağlubiyetini aldı

SPOR Haberleri

Başakşehir karşısında 4. dakikada Yalçın'ın golüyle geriye düşen Trabzonspor, uzatmalarda kazandığı penaltıyı da Cardozo ile değerlendiremedi

Trabzonspor büyük çöküşü bir türlü durduramıyor. Geçtiğimiz hafta Avni Aker'de oynanan Gaziantepspor maçı sonrası çıkan olaylar sebebiyle tarihî cezalara çarptırılan bordo-mavililer Başakşehir maçıyla yeni bir sayfa açmak istiyordu. Ama karşılaşma adeta kâbusla başladı Trabzonspor adına. Henüz 4'üncü dakikada Visca'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda ön direkteki Mahmut Tekdemir kafayı vurdu, kaleci Onur'dan seken topu tamamlayan Yalçın Ayhan, meşin yuvarlağı filelerle buluşturup Başakşehir'i 1-0 öne geçirdi. Erken gelen golün şokunu bir türlü üzerinden atamayan bordo-mavililer ne düzgün bir atak organizasyonu geliştirebiliyor, ne de rakip ataklarına önlem alabiliyordu. İlk yarının son dakikasında Cordozo'nun kafa vuruşu auta gidince ilk yarı Başakşehir'in 1-0'lık üstünlüğüyle bitti. 
Maçın kahramanı Yalçın 
Başakşehir ikinci yarıya da hızlı başladı. 50'de Mossoro Trabzonspor savunmasını rahat bir şekilde geçip şık bir vuruşla topu kaleye gönderdi. Onur'u geçen topa son anda yetişen Aykut golü önleyen isim oldu. İlk değişikliği 52'de Mbia'nın sakatlığı sebebiyle mecburiyetten yapan Trabzonspor'un hocası Şota Arveladze, 65'te Erkan Zengin'in yerine N'Doye'yi oyuna aldı. 69'da Mehmet Ekici soldan daldığı ceza sahasında topu müsait durumdaki arkadaşlarına çıkarmak yerine dar açıdan vurmaya çalışınca top autu boyladı. Yusuf'un 76'da Özer'in yerine oyuna girmesiyle bordo-mavililer oyunda üstünlüğü ele geçirdi. 88'de Yusuf'un pasında Cardozo, 1 metreden bomboş durumda topu kaleye göndermek üzereyken ayak koyan Yalçın mutlak bir golü önlemeyi başardı. Uzatma dakikalarında Yusuf'un yerde kaldığı pozisyonda hakem Fırat Aydınus penaltıya hükmetti. Topun başına geçen Cardozo beraberlik umutlarını auta gönderince Trabzonspor son 7 maçında 5. mağlubiyetini almış oldu. 
ŞOTA ARVELADZE'DEN MAĞLUBİYET YORUMU: Güvenimizi kaybettik

Trabzonsporlu taraftarların maçın 61'inci dakikasında itibaren tezahüratlarla istifaya davet ettiği Şota Arveladze büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. Başakşehir maçının ardından değerlendirmelerde bulunan Gürcü teknik adam, takımın kendine olan öz güvenini kaybettiğini söyledi. Maçın hemen başında geriye düştüklerini belirten Şota, "İlk dakikalarda yediğimiz gol, son dakikada kaçırdığımız penaltı var. Kesinlikle daha iyi oynayabiliriz. Kaleye doğru gitmiyoruz, geri geliyoruz. O güven kolay gelmiyor. İkinci yarının son yirmi dakikasında Yusuf oyuna girince daha aktif olduk. Çok basit top kayıpları oluyor. Oyuncularımız motivasyonlarını kaybediyor. Kariyerinde belki penaltı kaçırmayan Cardozo penaltı kaçırdı. Futbolda güven lazım. Son dakikalarda ayakta kaldık ama ben daha fazlasını istiyorum. Bizde olmayan morali bu sonuç daha fazla bozdu. Tekrar söylüyorum bu zor durumdan çıkmak lazım" ifadelerini kullandı. 





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...