Fenerbahçe Kadıköy'de Torku Konya'yı tek golle geçti

Fenerbahçe Kadıköy'de Torku Konya'yı tek golle geçti

SPOR Haberleri

Sarı-lacivertli takım Süper Lig'in son gol kralı Fernandao'yla güldü. G.Saray'ın kaybettiği haftada altın değerinde üç puan aldı

M. Emin ULUÇ
Bir Kadıköy efsanesi vardı, Saracoğlu'na gelen her takımın korkulu rüyası olan. Herkes bilirdi ki, rakip kim olursa olsun Fenerbahçe'yi evinde yenmek bir yana, puan alabilmek bile önemli olaydı Kadıköy'de! Ancak dün akşam bir kez daha gördük ki, kadronu dünya yıldızlarıyla da donatsan, hocan Vitor Pereira ise eğer, Kadıköy'de bile çekilecek çilen vardır! Sezon başından beri oynanan bütün maçlar baz alındığında Volkan Demirel, Robin van Persie'den fazla topla oynamışsa bu takımın hücum kalitesini sorgulayabilirsiniz! Ancak hiç pozisyon üretememesini kabul etmek de zor olur. Evet, Fenerbahçe-Konya maçında yaşananlar tam olarak böyleydi işte. Koskoca bir ilk yarı sıfır gol pozisyonuyla tamamlandı. Tribünler isyan ederken, oyuncular 30. dakikadan sonra elleri bellerinde dinlemeye çalışırken bitti dolu dolu 45 dakika. Fenerbahçe son model bir arabaydı belki ama benzini yoktu. Oysa rakip takımın hocası bir zamanlar direksiyondayken o takım rekorlar kırmıştı.
Hasan Ali böyle istedi
Taraftarın tepkisinden mi bilinmez, büyük düşünür (!) Vitor Pereira iki önemli değişiklik yaptı ikinci yarının başında. RvP ve Jose kenara gelirken, Nani ile Volkan Şen sürüldü sahaya. Oyun sistemi 4-1-4-1'e dönen sarı-lacivertliler tempo yapmaya başladı. Tribünler de ıslıklamayı bırakıp takıma destek vermeye başlayınca özlenen Fenerbahçe'den görüntüler belirdi Saracoğlu'nda. Önce Diego yokladı kaleyi. 53'te sambacının 25 metreden vuruşunu kontrol eden Serkan, 56'da da direk dibinde çeldi Brezilyalının şutunu. Ancak baskı başlamıştı bir kere ve Konya karşılık vermek yerine savunmada kalmayı tercih edince kaçınılmaz son gerçekleşti. 76'da Hasan Ali şık bir çalımın ardından meşin yuvarlağı kaleye şutladı, Serkan'dan seken topu uzak direk dibinde Fernandao ağlara yolladı: 1-0. 78'de Ozan Tufan'a gol izni vermeyen Serkan, 80'de Volkan Şen'in şutunu çeldi, dönen topu tamamlamak isteyen Fernandao'ya da set çekti. Fener ikinciyi bulamasa da 3 puanı tek golle alırken, Pereira yine günü kurtardı.
Fernandao RvP'yi katladı
Robin van Persie ise aynı dönemde sadece 1 kez rakip fileleri havalandırdı

Fernandao, attığı gollerle Fenerbahçe'ye galibiyetler kazandırmaya dün de Torku Konyaspor karşısında devam etti. Sambacı, gösterdiği performansla da Robin van Persie fark attı. Fernandao son 8 resmi karşılaşmada 6 gol atıp 1 asist yaparken sadece 3 maçta ilk 11'de maça başladı. Kayserispor maçında frikikten gol bulan Robin van Persie'nin ise  son 8 resmi karşılaşmada bir kez gol sevinci yaşadı. Van Persie toplam 514 dakika sahada kalırken bu maçların 7 tanesinde ilk 11'de başladı ve sadece bir tanesinde 90 dakika sahada kaldı. Robin van Persie son 8 resmi maçında arkadaşlarına asist katkısı da veremedi. Süre olarak daha az sahada kalan Fernandao, topla buluşma (202-172) ve gol pozisyonu (13-9) istatistiklerinde de RvP'ye göre önde yer aldı.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...