Rusya'ya büyük suçlama!

Rusya'ya büyük suçlama!

SPOR Haberleri

Uluslararası Anti Doping Ajansı (WADA) Başkanı Richard Pound, Rusya'nın 2016 Olimpiyat Oyunları'na katılmaktan men edilmesini tavsiye etti.

WADA, atletizm dünyasının aylardır beklediği raporu bugün açıkladı. WADA, IAAF'ye gönderdiği raporda Rusya Atletizm Federasyonu'nu IAAF adı altında düzenlenen tüm etkinliklerden uzaklaştırılması gerektiğini belirtti. WADA'nın raporunda şu ifadelere de yer verildi:


"Önceden planlanan doping testi düzenleme grafiği, bu testlerden kaçma çabaları, antrenörlerin ve diğer resmi kişilerin agresif tavırları ile sahte isim kullanılarak kolayca sabote edildi." 


Rusya Devlet Başkanı'nın basın sözcüsü Dmitri Peskov, Uluslararası Anti Doping Ajansı'nın (WADA) açıkladığı doping raporunun Kremlin'in gündeminde olmadığını bildirdi. Peskov, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Basında çıkan haberlerden öğrendik. İlk olarak Rusya Spor Bakanlığı'nın hususlarına dayanıyoruz" dedi. 


Peskov şu ana kadar yapılan yalanlamalara ekleyecek bir şey olmadığının altını çizerek, "Bu Kremlin'in gündeminde değil. Bunun için Spor Bakanlığı ile görüşmek gerek. Bakanlık zaten kendi tavrını belirtti" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...