Mancini Fenerbahçe gibi!

Mancini Fenerbahçe gibi!

SPOR Haberleri

Mancini Galatasaray'da yaptığını Inter'in başında da yaptı. Serie A'da 12. hafta geride kalırken ortaya çıkan tablo, İtalyanları hayrete düşürdü.

Inter imkansızı başardı. Sadece 12 gol atıp 12. haftayı zirve ortağı olarak geçti. Milano ekibi geride kalan haftada ligin ilk 11 sırasındaki takımdan daha az gol attı. Inter'den az gol atan takım sayısı ise sadece beş ve bunlar da ligin son beş sırasındaki Bologna, Udinese, Frosinone, Hellas Verona ve Carpi takımları.
Bu durumda mavi-siyahlıların, 15. sıradaki Genoa ile attığı golün aynı sayıda olmasına (12) rağmen, nasıl tepede oldukları ve aynı puana sahip oldukları Fiorentina ile zirveyi paylaştıkları merak konusu oluyor. Inter'in sırrı savunmasında. Yedi golle Serie A'nın en az gol yiyen ekibi olan Inter, kendisinden iki kat daha fazla gol atan (24) Fiorentina ile aynı basamakta yer almayı defansındaki bu başarıya borçlu.  
Mancini Galatasaray'ı çalıştırdığı süreçte de benzer bir tablonun altına imzasını atmıştı. 2013-14 sezonunda deneyimli teknik adamın çalıştırdığı sarı-kırmızılı ekip, ligi Fenerbahçe'nin gerisinde ikinci sırada tamamlarken, 32 golle ligde en az gol yiyen takım olarak sezonu tamamlamıştı. Galatasaray attığı gol sayısı olarak ise (59), ligi beşinci tamamlayan Sivasspor'un gerisinde kalmıştı (60).
 
Fenerbahçe'yi andırıyor
Inter'in bu sezon aldığı skorlar Süper Lig'de sarı-lacivertlilerin yine bu sezonki maç sonuçlarına olan benzerliğiyle de dikkat çekiyor. Türkiye'ye göre bir maç fazla oynanan Çizme'de mavi-siyahlıların Fenerbahçe gibi tek gollü ya da tek farklı skorları çoğunlukta bulunuyor, Inter de Fener gibi az atıp az yiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...