Rusya delil istedi

Rusya delil istedi

SPOR Haberleri

Doping testlerini yok etmekle suçlanan Rusya'nın spor bakanı Vitaliy Mutko sert konuştu

Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) Bağımsız Komisyonu'nun Rusya hakkındaki doping raporu gündeme bomba gibi düştü. Raporda Rusya, sporcularını "devlet desteğiyle" dopinge karıştırmakla suçlanıyordu. Rusya Spor Bakanı Vitaliy Mutko, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı'nın (WADA), ülkesi ile ilgili raporunun 'doğrulanamayan kaynaklara' ve 'aslı olmayan iddialara' dayandırıldığını söyledi. Doping testi sonuçlarının manipüle edilmesini emretmekle suçlanan Mutko, "Bütün bilgiler WADA tarafından denetlenen veri tabanında mevcut. Bunların üzerinde sahtekarlık yapamazsınız" dedi.
“İşbirliğine hazırız”
Rusya'nın her yıl 15 bin kan örneği topladığını anlatan Mutko, bunun sonucunda atletlerin yalnızca küçük bir bölümünün olimpiyatlardan diskalifiye edildiğini söyledi. Rusya Spor Bakanlığı yayınladığı açıklamada, Rus dopingle mücadele ajansı ya da laboratuvarla ilgili usulsüzlük şüphelerinin önüne geçilmesi için WADA ile 'daha yakın' işbirliğine hazır olunduğu belirtildi. İddiaların gerçek olup olmadığı da merak konusu. Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Suçlamalar seslendiriliyorsa kanıtlar ortaya konulmalı" değerlendirmesini yaptı. Öte yandan Moskova'da bulunan doping laboratuvarın akreditasyonunun askıya alındığı belirtildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...