Banvit lideri devirdi

Banvit lideri devirdi

SPOR Haberleri

ULEB Avrupa Kupası D Grubu 5. hafta karşılaşmasında Banvit, grup lideri Aris'i 96-84 yendi.

Maça iyi başlayan Aris, 3. dakikayı 6. dakikayı 15-5 önde geçti. Bu bölümden sonra Banvit, Johnson,Fortson ve Slaughter'in basketleriyle farkı kapatmaya çalışsa da ilk periyot 20-15 Yunan ekibinin lehine sona erdi. 


İkinci çeyrekte savunmasını sertleştiren, hücum etkinliğini de arttıran ev sahibi ekip, Nusret, Vidmar ve Slaughter'in sayılarıyla 14. dakikada farkı 1 sayıya indirdi: 22-23. Uyguladığı baskıyla rakibini hata yapmaya zorlayan Banvit, devreyi 39-33 üstün bitirdi. 


Banvit, üçüncü periyodun ilk bölümünde etkinliğini sürdürdü. Bandırma ekibi, Vidmar'ın sayılarıyla 24. dakikayı 51-44 önde geçti. Bu bölümden sonra McNeal ve Waters ile pota altında etkili olan Aris, 26. dakikada skoru 55-53'e getirerek, farkı 2 sayıya indirdi. Yunan ekibinin top kayıplarını hızlı hücumlarla değerlendiren Banvit, 2 sayılık farkı periyot sonuna kadar korudu: 65-63.


Son periyotta rahat bir oyun sergileyen Banvit, 33. dakikayı 72-65 önde geçerken, maçı da 96-84 kazandı.


Karşılaşmayı yaklaşık 70 Aris taraftarı da izledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...