Bosna Hersek ile İrlanda Cumhuriyeti'nin ilk resmi randevusu

/ Kaynak: AA
Bosna Hersek ile İrlanda Cumhuriyeti'nin ilk resmi randevusu

SPOR Haberleri  / AA

Bosna Hersek, İrlanda Cumhuriyeti ile EURO 2016 Elemeleri play-off turu ilk maçıyla tarihlerinde ilk kez resmi bir müsabakada karşı karşıya gelecek.

EURO 2016 Elemeleri B Grubu'nda Belçika ve Galler'in gerisinde 3. olan  Bosna Hersek ile Almanya ve Polonya'nın arkasında D Grubu'nu 3. sırada bitiren  İrlanda Cumhuriyeti, daha önce bir kez hazırlık maçında karşılaştı. 
 
İrlanda Cumhuriyeti, 2012'de başkent Dublin'de konuk ettiği rakibini  Shane Long'un golüyle 1-0 yendi. 
   
İrlanda Cumhuriyeti finallere 2 kez katıldı 
 
İrlanda Cumhuriyeti, tarihinde 3. kez Avrupa Şampiyonası finallerine  katılmayı hedefliyor. Şampiyonada 1988 ve 2012'de mücadele eden İrlanda Cumhuriyeti, iki  turnuvada da grupları geçemedi. 
 
Daha önce 3 kez play-off'ta boy gösteren İrlandalılar, 1996'da  Hollanda'ya, 2000'de Türkiye'ye elenmiş, 2012'de Estonya engelini aşmıştı. 
 
Bosna Hersek ilk defa finallere kalmak istiyor 
 
Milli takımlar düzeyinde son yıllarda yükselişe geçen Bosna Hersek,  play-off'ları geçerek tarihinde ilk defa Avrupa Şampiyonası finallerine kalmayı  amaçlıyor. 
 
İlk büyük turnuva deneyimini Brezilya'da düzenlenen 2014 FIFA Dünya  Kupası'nda yaşayan Bosna Hersek, son olarak EURO 2012 Elemeleri play-off turunda  Portekiz'e 6-2 ve 0-0'lık sonuçlarla elenmişti. 
 
Kart durumu 
 
Bosna Hersek'te Muhamed Besic, kart cezası nedeniyle play-off ilk  maçında forma giyemeyecek. Asmir Begovic, Edin Dzeko, Anel Hadzic, Miralem Pjanic, Emir Spahic ve  Toni Sunjic sarı kart görmeleri halinde İrlanda Cumhuriyeti ile 16 Kasım'da  deplasmanda oynanacak rövanş maçını kaçıracak. 
 
İrlanda Cumhuriyeti'nde John O'Shea ve Jonathan Walters cezalı  oldukları gerekçesiyle Bosna Hersek maçında mücadele edemeyecek. İrlanda  cephesinde Seamus Coleman, Wes Hoolahan, James McCarthy, Glenn Whelan ve Marc  Wilson ise kart sınırında bulunuyor. 
 
İki takım arasındaki play-off turu ilk maçı, yarın TSİ 21.45'te Bosna  Hersek'in Zenica şehrindeki Bilino Polje Stadı'nda oynanacak. 

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...