Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Terim EURO 2016'da istediği takımı açıkladı

Terim EURO 2016'da istediği takımı açıkladı

SPOR Haberleri

Katar maçı öncesi Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, kaptan Arda Turan ile basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Euro 2016 açılış maçında Fransa ile karşı karşıya kalmak istediğini vurgulayan Terim, "Gruplarda kim olursa olsun çekinmiyorum" diye konuştu. Sözlerine Katar'ın yaptığı sportif yatırımları överek başlayan Fatih Terim, "2030 Endüstriyel vizyon adı altında Katar bir spor hamlesi yapıyor. 2022 Dünya Kupası'nın ev sahibiler. Avrupa'da Paris Saint Germain, Manchester City, Malaga gibi bir çok kulübü satın aldılar. Sport Center diyeceğim, ondan daha fazla bir yapı ve yanındaki hastanesiyle beraber içerisinde çok etkilendiğimiz belki de dünyada olmayacak kadar modern, geniş kapsamlı bir spor yapısı gördük. Çok etkilendik, ben de çok etkilendim. Dünyadaki en önemli uzmanlar da, bu okulla küçük yaştan itibaren çocukları yetiştiriyor. Bu sadece futbol için değil, diğer sporlar için de yapılıyor. Bu vizyon içinde futbol birinci planda görülüyor. Girdiğimiz zaman etkilenmemek mümkün değil. Tarihten gelen dostluk içinde Katar'ın bu hamlesini yerinde buluyorum. Buradaki 8 bin kişilik bir Türk var dediler. Onların da burada çok rdahat yaşadığına inanıyorum; çünkü burada kimle konuşursam çok mutlu. Katar'da uzun yıllardır Avrupa'nın çeşitli şöhretli hocaları, oyuncuları geliyor. Avrupa'nın süper kupaları burada olur. Bu sene de Xavi burada. Katar kendine bir kalkınma stratejisi yapmış. Bu söylediklerim de bu stratejinin içinde. İyi de gidiyorlar, ayrıca da çok misafirperverler. Özellikle Aspira ile Aspetar. Sakatlık sonrası da tüm müdaheleler burada yapılıyor. Bütün performans artırıcı her türlü makine aksamı ve insan yardımı da orada. 15 kişilik bir grupla orayı ziyaret ettik. İçeride de binlerce kişi vardı. Çok etkilendim. Onların bir kısmı bizde var ama tamamını da yapacağız inşallah. Böylesine dost bir ülkenin bunları yapması mutlu etti" diye konuştu.
TERİM'DEN İMALI BAKIŞLAR...
Katar'ın Asya Elemeleri'nde kendi grubunda lider olduğunu hatırlatan Terim, "Onlar da aşağı yukarı kendi sahalarında mağlup olmuyorlar. Biz de tam 12 kasım 2014'te Brezilya'ya mağlup olduk. Bugün 12 Kasım 2015. Geçen sene Brezilya mağlubiyetinin ardından da iltifatların yazıldığı (imalı bakışlar) çok güzel günden bu güne geldik. O zamandan bu güne biz de mağlup olmuyoruz. İki takımın maçı dostane geçeceektir. Katar'da müthiş bir tesisleşme var, burada müthiş bir eğitim de var. Bence de doğruya doğru da gidiyorlar. 2022'yi de en iyi şekilde yapacaklarına eminim. Başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı. 
"7 TANE UÇURUMUN KENARINDA TOP OYNADILAR"
Katar futbolunun Türkiye'nin alışkın olduğu futbol ekolüne farklı olacağı ve bunun Türkiye'ye ne tür katkı yapacağı sorusuna ise Fatih Terim, "Milli takımların ve enternasyonel seviyenin en önemli özelliği, değişik futbol ekolleriyle oynamanızdır. Ne Hollanda Çek cumhuriyetine; Ne Malta İngiltere'ye benzer. Değişik takımlarla oynamamın yararı vardır. Bizim takımımızın her takıma karşı ne yapacağı daha önemli. Kendi hatalarımızı kendi itiraflarımızı göreceğiz. Arda'ya bir şey eklemek istiyorum. Bu çocuklar, 7 tane uçurumun kenarında maç oynadılar. 1 defa mağlup olsalar Avrupa Şampiyonası'nın dışında kalacaklardı. Böyle bir oyuncu topluğuluğu 7 maçı kazanarak, hepsini kazanarak diyorum birisini 90+3 diğerini 90+4'te yedikleri gollerle berabere tamamladılar. Kaybetmeyi sevmediğim açık. Oyuncularımın da kaybetmeyi sevmediğini biliyorum. Bizim ülkemizdeki baskı hatırı sayılır oluyor. Bizim kötü sonuçlardda üzüldüğümüz zaman değerli basınımızın da aynı oranda üzüldüğüne eminim (basın mensuplarına imalı bakışlar). Buna rağmen gerilimli maçları atlatmak kolay bir şey değil. Oyuncularımın rahat bir maç oynamalarını bekliyorum. Bir kaç oyuncuyu da görmek istiyorum, onlara başta şans verdeceğim. Omuzlarına bu kadar yük almış bir genç grubun Katar maçında hataları olursa bunları hoş karşılayacağım. Ufak da bir şey olur diye beklemiyor da değilim. Tecrübem de bana onu söylüyor. Ciddiyetten de uzak olmayacağız" yanıtını verdi. 
"Katar'a kaybetmeniz sürpriz olur mu?" sorusuna Terim, "Bu kadar kazanmış bir takım sürpriz olur. Oyunda her şey olur. Hiçbir kayıp sürpriz değil ama şu anda Türkiye için sürpriz olur" yanıtını verdi.
"EURO 2016'NIN AÇILIŞ MAÇINI FRANSA'YLA OYNAMAK İSTERİM"
Euro 2016 Avrupa Şampiyonası gruplarında istediği rakiplerin sorulması üzerine ise Fatih Terim, "Açılış maçını Fransa'yla oynamak isteriz" yanıtını verirken şöyle devam etti, "Kafamda rakipler diye bir şey yok. 12 Aralık'a yaklaştıkça herkesin gönlünden geçen bir şey vardır; ama Avrupa Şampiyonası'na kadar gelmiş takımlar arasında zayıf diye bir ekip yok. 2008'de 'Çek Cumhuriyeti, İsviçre gibi takımlarla oynadık, baba takımlar yoktu" diyebilirsiniz ama İsviçre ev sahibi takımdı ve turnuvanın en iyi ekiplerinden biriydi. Her takım çok saygındır. Avrupa Şampiyonası'nda gruplar belli. 3. ve 4. torbadayız. Bu benim için önemli değil. Türkiye her büyük turnuvada yer almalı. Bu festivalin içinde yer almalıyız. Şimdi bunu başardık, şimdi mümkünse uzun vadeli bir rezaryasyon yaparak sonuna kadar orada kalmak istiyoruz. Mümkünse 35 gün kalalım. Yoksa en kötü 17 gün kalıyoruz zaten. Sonuç ne olursa olsun orada olmak güzel. Açılış maçını biz oynayalım, bunu istiyoruz. Bütün dünyada 2.5 3 milyar insan açılış maçını izleyecek. Fransa'yla, Paris'te oynamak güzel. Hiç olmazsa bütün dünyanın izlediği bir karşılaşma olur. Bazı oyuncularım istemese de ben böyle isterim. Düşüncem çok başka. Oyuncular zorluklara alışmalıdır. Neyin zor olacağını da bilemezsiniz; futbol da böyle bir şey. Grubu çok önemsemiyorum. Kalbimizde olanlar var. Hatta yakınlaştıkta biç kendi aramızda kura da çekiyoruz. Bizde bu işi evde Merve yapıyor. Evde potlar var. Gelirken de yöneticilerimiz de başkan da Allah aşkına biz de yapalım dedi. Bir prova yapacağız."
A Milli Takımı ilk kez seçilen Yunus Mallı konusunda da açıklamalar yapan Fatih Terim, "Yunus Mallı, bizim çok şey beklediğimiz oyunculardan bir tanesi. İnşallah çok iyi performanslar gösterecek. Tercihini ülkesinden yana kullandı. İyi bir şey oldu. Şampiyonaya kadar bir kaç maç oynayacağız; Mart ta da bir kaç maç var. Umarım çok iyi performansla buranın içerisinde olur" diye konuştu.
"BİR GECE ANSINIZ HERKES ÇAĞRILABİLİR"
"Katar maçında A takım oyuncularını mı sahaya sürecek misiniz? Katar takımının oyun felsefesi için ne düşünüyorsunuz ve bildiğiniz Katarlı oyuncular var mı?" sorularını ise Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, "Bir kaç sakat oyuncumuz var. Onun dışındaki oyuncularla çıkacağız. Eksiğimiz var. Yapacak bir şeyimiz yok. Katar'ın İskoçya, Slovakya, maçlarıyla birlikte, Katar'ın kendi grubundaki maçları seyrettim. Bir çok oyuncuyu da tanıyorum. Kime sorsam Ibrahim Khalfan diye birini söylüyor. Abdullah Meshal, Ali Asad var, bir sürü oyuncusu var. Onları tanıyorum. İyi bir takım, ciddi bir takım. Yeni antrenörleri Uruguaylı. Katar'ın maçlarını aşağı yukarı izledim. Ciddi bir karşılaşma olacak ve kolay olmayacak. Ciddi bir hazırlık maçı bekliyorum. Oyuncularımın da aynı ciddiyette olacağına inanıyorum. Türkiye ligindeki her oyuncu -bunu yakın bir zamanda da hissettireceğiz- 2016'da olmaya hakkı olan insanlardır. Bunu da son maçlardaki performanslarından, zorlamalarından, isteklerinden görüyorum. Takımın bir çatısı, bir çekirdeği var ama 20+3 olan kadroya her oyuncunun girme isteği olsun istiyorum. Adaletten şaşmayacağız, herkesin istediği olmayabilir ama buradaki antrenmanların bile çok tempolu geçtiğini söylemek istiyorum. Herkes gitmek istiyor. Biz de her oyuncuyu değerlendirmeye çaışıyoruz. Orada olacağına inandığımız her oyuncu için kadromuz açıktır. Keşke herkesi götürelim ama adaleti en doğru şekilde seçerek bir kadro yapacağız. İkinci yarı bu yarış daha da hızlanacak. Almadığımız, alamadığımız herhangi bir oyuncunun beni bir daha seçmeyeceği gibi bir düşüncesi olmasın. Bir gece ansızın herkes çağrılabilir. dünyadaki tüm türk futbolulcuar orada olmak için müthiş bir performans sergilemelidir" diye yanıtlayarak sözlerini itirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...