Pereira'dan Van Persie'ye: İkimiz de kaybederiz

Pereira'dan Van Persie'ye: İkimiz de kaybederiz

SPOR Haberleri

Hollandalı'nın "Neden ilk ben çıkıyorum" eleştirisine, Pereira rakamlarla cevap verdi.

Fenerbahçe'de Teknik Direktör Vitor Pereira ile Robin van Persie görüşmesinden çıkan sonuç; Robin van Persie'nin, önceki haftalarda oyundan alınan ilk oyuncu olması nedeniyle mutsuz olduğu ve bu nedenle Pereira'ya "Neden hep ilk ben çıkıyorum?" sorusunu yönelttiği iddia edilmişti. Hollandalı'nın Konya maçında da 45 dakika sonunda oyundan alınmasının ardından Pereira, konuya müdahale ederek, oyuncusuyla bir toplantı gerçekleştirdi. Portekizli hoca, toplantıya yardımcılarından Robin van Persie'nin tüm rakamlarını isteyerek girdi. Pereira, oyuncusunun, 'Neden 90 dakikayı tamamlayamıyorum?' şikayetine rakamlarla yanıt verdi: "Maça çok iyi başlıyorsun. Ancak dakikalar ilerledikçe hem fiziksel gücün hem de verimin azalıyor. Belli bir dakikadan sonra (özellikle 60'tan sonra) sprint sayın oldukça düşüyor. Top ayağında yaptığın koşularda da top kaybı oranın bir hayli artıyor." 
FATİH YILDIZ'A EMANET EDİLDİ
Robin Van Persie, Pereira'nın kendisine sunduğu verilerine karşın 'Ben sahada fazla topla buluşamıyorum' gerekçesini ileri sürünce tecrübeli çalıştırıcı olaya şu sözlerle müdahale etti: "Suçu başkalarında ararsak, hem ben hem de sen birlikte kaybederiz. Öncelikle senin fiziksel olarak güçlenmen lazım. Takıma geç dahil oldun ve takımla çalışmalara geç başladın. Güçsüz olman normal. Ama çalışarak üstesinden gelebilirsin. Milli Takım arasında, senin için Fatih Yıldız hocadan bir program isteyelim. Onunla çalışmalarına devam et." 
SPRİNT SAYISINI ARTIRACAK
Pereira ile yaptığı görüşmenin ardından Van Persie, iki gündür takımdan ayrı olarak özel program dahilinde çalışıyor. Hollandalı özellikle bacak üst ve alt kas gruplarını güçlendirmeye yönelik çalışmalar yapıyor. Bunun yanı sıra koşu çalışmalarına ağırlık veriyor. Van Persie'nin özellikle maçlardaki sprint sayısını artırmayı hedeflediği ifade ediliyor. Hollandalı'nın çalışmalarını Pereira da yakından takip ediyor. Her antrenman sonrası hem Fatih Yıldız hem de Van Persie'den bilgi alıyor. Pereira'nın Van Persie'ye "Daha güçlü olman bize de güç katacak. Bizim için önemlisin" diyerek moral verdiği de öğrenildi.


Kaynak: Sabah

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...