Terim: Fransa'yı istiyorum

Terim: Fransa'yı istiyorum

SPOR Haberleri

Türkiye Futbol Direktör Fatih Terim, Katar ile yapılacak özel karşılaşma öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Tecrübeli teknik adam, EURO 2016 için iddialı konuştu ve “3. ya da 4. torbada olacağız. Torba önemli değil. Rakip kim olacak ben açıkçası önemsemiyorum. EURO 2016 için açılış maçını biz oynayalım isterim. Bazı oyuncularım 'Hocam neden Fransa ile eşleşelim' dese de, benim düşüncem böyle. Ben çok daha uzağa bakıyorum. Tabii ki grup için gönlümüzde yatan var. Evde kura çekiyoruz arada. Evde Merve yapıyor. Torbaları hazırladık. Yakında başkan ve yöneticilerle de çekeceğiz bir kura. 35 gün, yani sonuna kadar orada kalmak istiyoruz. 17 gün zaten kalacağız" açıklamasında bulundu. İmparator, "Türkiye ligindeki her oyuncu ama her oyuncu EURO 2016'da olmaya hakkı olan insanlardır. 20+3 olan kadroya girebilmek adına her futbolcunun hareket etmesini istiyorum. Adaletten şaşmayacağız. Kimsenin çağrılmam diye düşünmesini istemiyorum. Bir gece ansızın herkes çağrılabilir" sözlerini kullandı. 
Kaybedersek sürpriz olur
Fatih hoca, “Katar 1 senedir evinde mağlup olmuyor. Biz de geçen sene bu zaman Brezilya'ya yenildik. O günden bu yana mağlup olmuyoruz. 7 tane maç oynadı bu çocuklar uçurumun kenarında. Bu maç için yapacakları her türlü hatayı ben hoş karşılıyorum” derken, "Kaybetmeyi sevmediğim aşikar. Kayıpsız geçersek daha da sevinirim. Ciddiyetten uzaklaşmayacağız. Bu kadar kazanan bir takım, Katar'a kaybederse sürpriz olur" şeklinde konuştu. Yunus Mallı ile ilgili konuşan Terim, "Ondan iyi şeyler bekliyoruz. Ülkesine kullandı şansını. İyi de oldu. Yaza kadar bir kaç maç oynayacağız. Çok vaktimiz yok. Martta da bir iki maç yapacağız. Sonrasında fazla bir tarih yok. Bu arada çok iyi bir performansla takımımızın içinde olur" dedi
EURO 2016 topu görücüye çıktı 
Türkiye'nin de katılacağı EURO 2016 maçlarında kullanılacak top futbolseverlerin beğenisine sunuldu. Adidas'ın sosyal paylaşım sitesi Instagram hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Fransızca "Beau Jeu" (Güzel Oyun) ismi verilen topun turnuva tarihinde ilk kez yalnızca grup maçlarında kullanılacağı bildirildi. Topun tasarımında ev sahibi Fransa bayrağının mavi, kırmızı ve beyaz renkleri kullanıldı.
ARDA?TURAN:Sürprizleri bekleyin!
Milli Takım'ın yıldız oyuncusu Arda, Katar karşılaşması öncesinde Euro 2016'da başarı kazanacaklarını söyledi. Ay-yıldızlı isim, “Euro 2008'de kimse yarı final oynayacağımızı düşünmüyordu. Fransa'da başarı kazanacağız. Sürprizlere hazır olun. Fatih Terim ele avuca sığmayacak bir ruha sahip. Biz de buna ayak uydurup elimizden geleni yapacağız. Kimse Euro 2008'de kimse yarı final oynayacağımızı düşünmüyordu ama biz final oynayamadığımız için üzülmüştük” dedi.
Hayalim El Clasico
Arda, Barcelona'da forya giyememesine rağmen, Milli Takım'da oynaması ile ilgili bir soruya, “Sahada olamamak zor. Kendimi psikolojik olarak hazırlamaya çalıştım. Zor bir dönemdi ama elimden geleni yaptım ve şükürler olsun ki başarılı olduk. Fatih Terim'e ve medyaya da teşekkür ediyorum beni hep hazır tuttunuz"  cevabını verdi. Yıldız futbolcu, El Clasico'da oynayamayacak olmasıyla ilgili ise, “Bir oyuncu için üzücü ama ben oynayamayacağım değil oynayacağım zamanların hayalini kuruyorum. Umarım takımın El Clasico'dan galibiyetle ayrılır" diye konuştu.
Milliler bir ilke imza atıyor! Katar ile çok özel randevu

A Milli Futbol Takımı, bu akşam deplasmanda Katar ile özel bir karşılaşmaya çıkıyor. Fransa'da düzenlenecek 2016 Avrupa Şampiyonası finallerine doğrudan katılacak A Milli Takım ile 2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak Katar arasındaki müsabaka, başkent Doha'daki Abdullah bin Khalifa Stadı'nda oynanacak. Türkiye'nin tarihinde Katar ile ilk kez karşı karşıya geleceği müsabaka TSİ 19.30'da başlayacak. Show TV'nin yayınlayacağı mücadeleyi Macaristan Futbol Federasyonu'ndan Istvan Vad yönetecek. Ay-yıldızlılar, 17 Kasım Salı günü de Yunanistan ile İstanbul'da hazırlık maçında karşı karşıya gelecek.

Jose Daniel Carreno: Güzel bir maç olacak
Katar Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Jose Daniel Carreno, bugünkü Türkiye maçını değerlendirdi. Urguaylı çalıştırıcı, “Türk Milli Takımı'ndaki futbolcular çok önemli takımlarda oynuyorlar. Bizim de kaliteli oyuncularımız var. Rakibimizle güzel bir maç yapacağız. 2022 Dünya Kupası'na kadar adım adım ilerleyeceğiz dedi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...