Üç dakika yetti

Üç dakika yetti

SPOR Haberleri

26. dakikada Ali Asadalla'nın golüyle geriye düşen ay-yıldızlılar ikinci yarıda açıldı. 70'te Arda, 73'te de Cenk Tosun'un golleri galibiyeti getirdi

Murad TAMER
EURO 2016'ya doğrudan katılma hakkı kazanan A Milli Futbol Takımı'mız, dev organizasyon öncesi ilk özel maçını Katar'la yaptı. Ay-yıldızlılar geriye düştüğü maçta zayıf rakibini 2-1 mağlup etmeyi başardı. FIFA sıralamasında 85'incilikte bulunan Katar maça hızlı başladı. Henüz 1. dakikada Asadalla'nın aşırtma vuruşunu çizgide Emre Taşdemir kafayla karşıladı. Üst direğe de çarpan topu savunmamız uzaklaştırdı. Oyunu Katar yarısı sahasına yıkan ay-yıldızlılar organize hücum etmekte ve kalabalık savunmayı aşmakta zorlanıyordu. Ender gelişen Katar ataklarından biri golle sonuçlandı. Atınç'ın 27. dakikada ofsayt beklentisiyle duraksamasını fırsat bilen Asadalla süratle ceza sahasına girdi ve kaleci Volkan'ı avladı: 1-0. İlk yarının kalan süresinde baskımız sonucu değiştirmedi ve milliler soyunma odasına geride girdi. 
Bir anda değişir her şey
İkinci yarıda kötü oyunumuz devam ediyordu. Fatih Terim etkisiz Hakan'ı çıkarıp Yasin'i sahaya sürdü. Ev sahibi ekip 61'de üst üste 3 vuruşu değerlendiremeyince farkı 2'ye çıkarma şansını tepti. Maç bu andan itibaren döndü. Yunus'un 64'teki şutu direği yaladı, 2 dakika sonra Arda'nın vuruşu direkte patladı. Tempo bir anda yükseldi. En etkili oyuncumuz olan Arda, 69'da takım arkadaşlarının düşe kalka önüne getirdiği topu düzgün bir vuruşla filelere gönderdi: 1-1. Hemen ardından Arda'nın ortasına yükselen Cenk havada asılı kalarak topu kafayla ağlara gönderdi: 2-1. Kötü oynadığımız maçta 3 dakikada öne geçtik ve gollerde ekstra çaba sarf eden Olcay'ın payı çok büyüktü. Kalan dakikalarda topu ayağında tutarak aktif dinlenmeye geçen ay-yıldızlılar tarihinde ilk kez karşılaştığı rakibini 2-1 mağlup etti.
Arda'dan resitalA Milli Takım kaptanı Arda Turan dün bir kez daha kalitesini kanıtladı. Katar karşısında ay-yıldızlıların en başarılı ismi olan yıldız oyuncu attığı golün yanı sıra Cenk Tosun'a yaptığı asistle de öne çıktı. Arda Turan'ın bir şutu da direkten dönerken, klas çalımlarıyla tribünlerden alkış aldı. Yıldız oyuncu,  86. milli maçında 16. golünü attı. 
Fatih Terim, “İlk yarı iyi oynamadık” dedi ve ekledi: Devre arası uyardım

“Sabredemedim ve oyuncularımı ikaz ettim. Oyun stilimiz 2. devredeki gibi olmalı”
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Katar galibiyetini değerlendirdi. Tecrübeli çalıştırıcı, “Brezilya mağlubiyetinden bugünlere çok şükür geldik. 10 maçın 8'ini kazandık. Oyuncularım beni hiç yanıltmadı zaten. Devre arasında yine sabredemedim. 2. yarıda dikkatli olmaları yönünde onları uyardım. Bizim oyun stilimiz ikinci yarıdaki gibi olmalı. Katar iyi bir takım, yenilmemiz sürpriz olurdu ama yenilebilirdik de” dedi. Terim, “Emre Taşdemir çok daha iyi olacak inşallah. O bölgede Emre, Caner, Hasan Ali ve İsmail olarak 4 adayımız var. 2'si bizimle Fransa'da olacak. Caner'i diğerlerinin dışında tutuyorum tabii ki, o bizim için çok önemli. Atınç kolay değil, 2 aydır oynamıyor. İlk yarıda bütün takım gibi o da kötüydü, ikinci yarı daha iyi oynadı. Yunus için ayrı bir parantez açmak istiyorum. Dar alanda oynadığımız set oyunlarında bize çok yardımcı olacak. Ondan çok şey bekliyorum. Bu arenada galibiyet galibiyettir. Maçın nasıl olduğu hiç önemli değil” diyerek sözlerini tamamladı. 


Maça büyük ilgi
Katar'da yaşan Türk vatandaşları, karşılaşmaya büyük ilgi gösterdi. Tribünde kendilerine ayrılan bölümü dolduran Türk taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla millilere destek verdi.  TFF Başkanı Yıldırım Demirören maçı Katar Futbol Federasyonu Başkanı Şeyh Hamad Bin Khalifa Bin Ahmad Al Tani ile birlikte izledi.

İki isimden siftah 
Fatih Terim, Almanya İkinci Futbol Ligi takımlarından RB Leipzig'de forma giyen ve A Milli Takım aday kadrosuna ilk kez davet edilen Atınç Nukan'ı, Katar karşısında ilk 11'de görevlendirdi. Yunus Mallı ise ikinci yarıda oyuna dahil oldu.Yunus Mallı, maç sonrasında “Kalbimin sesini dinledim ve Türkiye'yi seçtim” ifadesini kullandı.
İyi oynayamadım
A Milli Takım'ın başarılı futbolcusu Hakan Çalhanoğlu, Katar karşısında iyi bir futbol ortaya koyamadığını itiraf etti. Çalhanoğlu “İlk yarı iyi başlamadık. Sonuçta hoca değişikliğini yaptı, giren oyuncuların katkısı oldu. Onları tebrik ediyorum. İyi bir maç da çıkaramadım. Önemli olan kazanmaktı” açıklamasını yaptı.
Serdar'a çifte şok
Bursaspor'un başarılı stoperi Serdar Aziz, Fatih Terim tarafından Katar karşılaşmasında ilk 11'de sahaya sürüldü. İnter Teknik Direktörü Mancini'nin de izlemeye geldiği ay-yıldızlı futbolcu 42'de sakatlandı. Mancini, “Serdar'ı transfer edemem. Avrupa Birliği dışında ve kontenjanımız dolu. İleride niye olmasın” dedi. 





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...