"Bugün kritik bir dönemeçteyiz"

/ Kaynak: İHA
"Bugün kritik bir dönemeçteyiz"

SPOR Haberleri  / İHA

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray Adası ile ilgili yapılan olağanüstü genel kurul toplantısında açıklama yaptı.

Galatasaray Genel Kurulu, Galatasaray Adası'nın geleceğini belirlemek için olağanüstü toplandı. Kira sözleşmesi 30 Kasım 2015'te sona erecek Galatasaray Adası'nın gelecekte nasıl değerlendirileceğiyle ilgili olağanüstü genel kurul toplantısı Türk Telekom Arena Stadyumu'nda gerçekleştiriliyor. Genel kurulda konuşan kulüp başkanı Dursun Özbek, adanın Galatasaray'a ait ve kıymetli bir gayrimenkul olduğunu belirterek, “Adayı Galatasaray'a kazandırmış değerli başkanıma, gelişmeleri sağlamış diğer başkanlarıma teşekkür ediyorum. Ada konusu yıllar boyunca tartışılmış ve işletme şekli hiçbir şekilde ada mensuplarını tatmin etmemiş bir konudur. Bugün kritik bir dönemeçteyiz. 30 Kasım itibariyle adayı işleten firmanın sözleşmesi sona eriyor. Dolayısıyla burada stratejik bir karar alınması gereği var. Adanın asıl sahibi olan sizlerin kararını uygulamak üzere görüş birliğine varılması buradan çıkan kararın başkanı olduğum yönetim tarafından uygulanması için son derece büyük çaba sarf edeceğiz. İki seçenek sunduk. Birincisi adanın sosyal tesis olarak işletilmesi. İki seçenek sunduğumuz çok net. Ada her zaman Galatasaraylıların dikkatini çekmiş, çözülmesi gereken kronikleşmiş bir konu” şeklinde konuştu.


“ADAYI TAHLİYE EDECEĞİZ”


Adayı sosyal tesis yapmak için tahliye edeceklerini belirten Özbek, “Birinci görüş adanın sosyal tesis olarak işletilmesi yönündeki görüş, Kalamış Tesisleri gibi benzer tarzda buranın işletilmesi görüşünü belirtiyordu. İkinci görüşse adanın ekonomik değerine bağlı olarak üye buradan maksimum seviyede istifade etsin, aynı zamanda kulübe gelir getirecek bir değer olması görüşüydü. Bu iki görüşten hangisinin peşine gideceğimiz konusunda adanın sahibi olan genel kurulun görüşü çok önemli. Bunu sadece yönetim kurulunun görüşüne bırakmak istemedim. Her halükarda da ada bugünkü şeklinden arındırılacak. Hukukun gösterdiği yolda süratle ilerleyerek adayı sosyal tesis yapmak için tahliye edeceğiz” diye konuştu.


“MEVCUT KONTRATI KİMSEYİ TATMİN ETMİYOR”


'Adanın Galatasaray üyelerine ve tüzükte belirlenen kişilere hizmet etmek adına en iyi şekilde işletmesini yapmak niyetindeyiz' diyen başkan Özbek, sözlerini şöyle tamamladı:


“İkinci hususta ada yine tahliye edilecek. Adanın mevcut kontratı zaten kimseyi tatmin etmiyor. Bu şekilde her iki halde de ada tahliyesi söz konusudur. Bundan ödün verme niyetinde değiliz ama ikinci hususta adanın üyelerinin maksimum kullanma hakları göz ardı edilmeksizin, uluslar arası boyutta bir ihale açılamak suretiyle Galatasaray'a maksimum getiriyi sağlayacak bir tarz denilecektir. Bunun böyle bilinmesinde fayda var. Umuyorum ki bugünkü genel kurul ada problemini çözecek bir çözüm üretir. Çözüm şeklinin en büyük savunucusu, en hızlı sonuca ulaştırılacak bir yönetim kurulu olarak çalışmamızı sürdüreceğiz. Hiçbir öneriye yönetim kurulu olarak yakın değiliz. Birisine daha yakın, birisine daha uzak değiliz. Yönetim kurulu olarak genel kurulun bana önereceği çözümün savunucusuyum. Sonucun kulübümüze hayırlı olmasını diliyorum.”

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...