RvP'nib zaferi

RvP'nib zaferi

SPOR Haberleri

Vitor Pereira radikal bir hamleye hazırlanıyor. Artık Van Persie takıma göre değil, takım Van Persie'ye göre oynayacak

M.EMİN ULUÇ

Dünyanın en iyi golcülerinden birine sahip olmasına, Süper Lig'in son gol kralını kadrosunda bulundurmasına rağmen skor üretmekte sıkıntı çeken Fenerbahçe'de radikal bir değişim yapılacak. Takım iyi savunma yapmasına rağmen, en ilerideki oyuncunun, kaleciden daha az topla buluşmasına mantıklı bir açıklama getiremeyen Teknik Direktör Vitor Pereira, hatasını anlamış olacak ki, gol oranının artması için golcülerin daha fazla topla buluşması gerektiğini hatırladı ve buna göre bir sistem değişikliği yapma kararı aldı. 4-4-2, 4-2-3-1, 4-3-3 gibi dizilişlerden umduğunu bulamayan Portekizli, 4-1-4-1'e geçiş için hazırlıklar yaparken, takımı RvP'ye uyarlamak için kolları sıvadı. 
Saha içinde yetki onda
Hücum hattında tüm yetkileri Robin van Persie'ye verecek olan, Vitor Pereira, tecrübeli yıldızın istediği oyun tarzıyla gol krizini aşmayı hedefliyor. Van Persie artık kanatta görev almayacak, ileride topun kendisine gelmesini de beklemeyecek. Aksine Hollandalı 10 numara gibi serbest oynayacak, tüm atakları organize edecek ve son noktada bitiriciliğini konuşturacak. Daha önce iki kez kriz yaşadığı RvP'yi istediği kıvama sokamayan Pereira, takımı Hollandalının istediği formata çevirerek hem oyuncuyu kazanacağını hem de gol krizini aşacağını düşünüyor. Bu konudaki görüşlerini Van Persie'yle de paylaşan Portekizli, tecrübeli golcünün teknik, sürat ve futbol zekasıyla bekleneni vereceğinden emin.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...