Olağanüstü genel kurul'da Galatasaray Adası ile ilgili karar verildi

Olağanüstü genel kurul'da Galatasaray Adası ile ilgili karar verildi

SPOR Haberleri

Üyeler tercihi sosyal tesisten yana kullanırken, Başkan Dursun Özbek, “Ada eskisi gibi Galatasaraylılara en iyi şekilde hizmet verecek” dedi

Galatasaray Olağanüstü Genel Kurulu'nda Galatasaray Adası'nın gelecekte kullanımıyla ilgili üyelerin tercihi sosyal tesisten yana oldu. Mels Turizm firması ile olan kira sözleşmesi 30 Kasım 2015 tarihinde sona erecek Galatasaray Adası'nın yeni dönemde nasıl değerlendirileceğini karara bağlamak üzere gerçekleştirilen olağanüstü genel kurul, 938 üyenin katılımıyla yaklaşık 5 saat sürdü. Üyeler, "Galatasaray Adası'nın kulüp üyeleri, aile bireyleri ile onların yakınları ve konuklarına, sporculara, kulüp tüzüğünde belirtilen koşullar içinde sosyal tesis olarak kullanılması" veya "Gelir sağlamak amacıyla, üyelerin bir kısım haklarının da saklı kalmasını sağlayarak, 11 Temmuz 2015 tarihli olağanüstü genel kurul toplantısında alınan kararlar dairesinde üçüncü kişilere kiralanarak, tahsis ederek veya işletme sözleşmesi ile işlettirilmesi" seçeneklerini oyladı. El kaldırılarak yapılan açık oylamada, üyelerin büyük bölümü adanın sosyal tesis olarak kullanılması seçeneğini tercih etti. Bu seçeneği isteyen üyelerin büyük çoğunlukta olması nedeniyle tek tek sayım yapılmayarak, oy çokluğuyla karar alındı. Dursun Özbek, "Galatasaray Adası'yla ilgili yönetim kurulu olarak bundan sonra izleyeceğimiz yol belli olmuştur. Herkesin nasıl bir özlem içinde olduğunu gördüm. Ben ve yönetimim bu görüşün en büyük savunucusu olacağız. Adayı en kısa sürede sosyal tesis olarak hizmete sunacağız" dedi.
Yargıya intikal edebilir
Sözleşmesi sona erecek kiracı firmanın Galatasaray Adası'ndan tahliye edilmesi sürecinin yargıya intikal edebileceğine değinen sarı-kırmızılı kulübün başkanı, "Bu manada geçmişte yapılan çalışmalar var. Bu çalışmaların bir kısmında ben de vardım. 30 Kasım'da sözleşme bittiği için yeni bir gündem daha açılıyor. Biz en süratli nasıl tahliye ederiz onun peşindeyiz. Dolayısıyla ona göre hukukçularımız çalışıyor. Uzun yıllara dayanan hukuki süreçler bazen amaçtan sapıyor, beklentileri karşılamıyor. Bizim görevimiz en kısa sürede burayı sosyal tesis haline getirmektir" diyerek sözlerini tamamladı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...