Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ve İstanbul Maratonu start aldı

Ve İstanbul Maratonu start aldı

SPOR Haberleri

120 ülkeden yaklaşık 30 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen 37. Vodafone İstanbul Maratonu, Kadir Topbaş'ın start vermesiyle başladı.

37. Vodafone İstanbul Maraton Koşusu, saat 09.00'da Boğaziçi Köprüsü'nün 250 metre gerisinden start aldı. Maratona 120 ülkeden yaklaşık 30 bin kişi katılım gösterdi. Dünyaca ünlü atletlerin de katıldığı maratonun (42 km 195 m) yanı sıra 15 km, 10 km ve Halk Koşusu olarak bilinen 8 km koşuları da yapılacak.
Maratonda Belarus, Eritre, Etiyopya, Güney Afrika, Kenya, Rusya ve Ukrayna'dan 60 elit atlet de yarışıyor. Avrupa'nın en iyi 11., dünyanın ise 22. maratonu arasında yer alan Vodafone İstanbul Maratonu koşucuları için zaman sınırının 5 buçuk saat olduğu ve bu süreden sonra tüm parkurların trafiğe açılacağı duyuruldu. 
Boğaziçi Köprüsü trafiğe kapatıldı
37. Vodafone Kıtalararası Avrasya Maratonu nedeniyle Avrupa Yakası'ndan Boğaziçi Köprüsü'ne çıkan bağlantı yolları saat 06.00 itibaren trafiğe kapatıldı. Trafik Polisleri tarafından kontrollü bir şekilde yollar trafiğe kapatılarak sürücüler alternatif güzergahlara yönlendirildi. 


İSTANBUL'DA MARATON HEYECANI DEVAM EDİYOR
Vodafone 37. İstanbul Maratonu'nun startı Boğaziçi Köprüsü gişelerinin yaklaşık 250 metre gerisinden verildi. Yarışa her yaş grubundan vatandaşın katıldığı görüldü.
Vodafone 37. İstanbul Maratonu başladı. Maratonun startı, Boğaziçi Köprüsü gişelerinin yaklaşık 250 metre gerisinden verildi. Maraton, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın saat 09.00'da verdiği startla başladı. Start noktasında Akif Çağatay Kılıç ve Kadir Topbaş'ın yanı sıra Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman da yer aldı. İlk olarak engelliler için Kadir Topbaş tarafından start verildi. Yaklaşık 15 dakika sonra ise halk koşusu başlatıldı. 120'ye yakın ülkeden binlerce sporcu ve vatandaş maratona katılım gösterdi. Her yaş grubundan vatandaş maratona katılırken bazı ailelerin bebekleriyle geldikleri görüldü. Bu yıl kadın şiddetine karşı duyarlılık sağlamak için gerçekleştirilen Vodafone 37. İstanbul Maratonu "Kadına şiddete dur de" temasıyla dikkat çekiyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...