Beşiktaş Başkanı Fikret Orman kendisine rakip istedi

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman kendisine rakip istedi

SPOR Haberleri

“Yılbaşı ya da devre arası kim başkanlığa adaysa açıklasın. Ama bunu kulübümüze yakışan zarafetle yapsınlar”

HÜSEYİN?EROĞUL

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Divan Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Orman 2016 yılının mayıs ayında yapılacak kongresi öncesi aday olmak isteyenlere seslenerek, "Beşiktaş'ın mutsuzluğu üzerine başkan adayı olunmaz. Yılbaşı, devre arası kim başkanlığa adaysa açıklasın. Ne programı varsa söylesin. Önümüzde uzun bir zaman var. İnsanların Beşiktaş Kulübü'nü yönetmek istemesi kötü bir şey değil ama bunun Beşiktaş'a yakışan zarafetle olması lazımdır. Mayıs ayında kongremiz var. Gelsinler aday olsunlar, çalışma yapsınlar" ifadelerini kullandı. Orman, "Beşiktaş'ı yöneten bugün ben, yarın başkası... Belki bir dönem sonra ben de bırakıp gideceğim. Niyetim de öyle" diye görüş belirtti. Futbolcu transferinde doğru bir strateji izlediklerini anlatan Orman, “Maça gitmediğim söyleniyor. Bazı maçlara gitmiyorum, yurt dışında seyretmeye gidiyoruz. Yani herkes evinde rahat maç seyrederken biz kimse bizi görmesin diye soğuk ülkelere gidiyoruz, orada maç seyrediyoruz ki ilgilendiğimiz oyuncuyu kimse anlamasın diye. Biz 7 gün 24 saat Beşiktaş için çalışıyoruz” vurgusunu yaptı.
Takım satın alacağız
Beşiktaş Başkanı, bu sezon futbolcu bonservislerinden 19 milyon avro kazandıklarını ve 6,5 milyon avro harcadıklarını dile getirerek, "Ben ve arkadaşlarımın göreve geldiğimiz andan itibaren bonservis için 41 milyon avro harcamışız, 20,6 milyon avro bonservis geliri elde etmişiz. Beşiktaş bundan sonra bu şekilde gidecektir. Beşiktaş artık 2 oyuncu satacaktır, 3 oyuncu alacaktır. Bundan sonra hep al dönemi bitmiştir, biraz da sat dönemi başlamıştır. Allah nasip ederse yurt dışında da bir takım alma girişimimiz var" değerlendirmesinde bulundu. Fikret Orman, göreve geldiklerinde 328 milyon dolar olan kulüp borcunun yapılan yatırımlara ve kur farkına rağmen şu an 317 milyon dolar olduğunu anlatarak, borcun artmadığını söyledi. Orman, “Futbolcuların alacakları ödenmediği için sahaya çıkmadığını hiç işitiyor musunuz? Alacakları var diye duyuyor musunuz? Rakibimizin stadını devlet yaptı, işçiler sokaklara indi. Burada bir stat yapılıyor, milyonlarca dolar yatırım yapılıyor. Beşiktaş'ta alacağımız var diye kimse geldi mi? Hayır” şeklinde konuştu. Kulübün mali yapısını şeffaf bir şekilde paylaştıklarını anlatan Orman, "2012 yılının mart ayında aday çıkmayan, 400 davası olan, CAS'ta 18 dosyası bulunan, iki sene evvelinden futbolcularına borcu olan, kayyuma mı gidilecek denilen Beşiktaş'ta hiç kimsenin kapısını çalıp bir kuruş istemedik. Herkes bilsin. Biz öyle şeylerle muhatap oluyoruz ki, sağlığımız gidiyor, aramızda ihtilaflar çıkıyor. Biz artık söylenenlerle ilgilenmiyoruz. Biz bu sene şampiyonlukla ilgileniyoruz. Stadın bitmesiyle uğraşıyoruz. Biz icraatla ilgileniyoruz" ifadelerini kullandı.
Kıskançlıktan patlıyorlar
Fikret Orman, stat inşaatında bir kuruş kötü malzeme kullanmadıklarını anlatarak, "Her şeyin en iyisini yapmaya çalıştık. Esas sıkıntı çatının kalkıp monte edilmesiydi. Ondan sonrası çok sıkıntılı değil. Stadın bitişi yaklaştığı için kıskançlıktan patlıyorlar. Dedikodu, yıpratma... Bizim kimseyle problemimiz yok. İcraat yeridir burası, çene yeri değildir. Çeneleri aciz insanlar yapar. Arkadan konuşanlar aciz insanlardır" şeklinde konuştu. Kulübü, Vodafone Arena'ya taşıyacaklarını kaydeden siyah-beyazlı kulübün başkanı, "Hepimiz bir araya geleceğiz. Bulunduğumuz yerlerden çıkıp oraları kiraya vereceğiz. Hem gelir elde edeceğiz hem de hep beraber olacağız" yorumunda bulundu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...