Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstanbul şenliği

İstanbul şenliği

SPOR Haberleri

Erkeklerde Kenyalı Chelimo, kadınlarda ise Etiyopyalı Gobena zafere ulaştı

CAHİT EROĞUL
Türkiye'de düzenlenen en önemli spor organizasyonlarından biri olan Vodafone 37. İstanbul Maratonu dün koşuldu. Dünyada kıtalararası koşulan tek maraton olma özelliğini taşıyan büyük şölen oldukça renkli görüntülere sahne oldu. Büyük koşuya bu yıl da ilgi büyüktü. Maraton, 15 ve 10 kilometre yarışları için 120 farklı ülkeden 30 bine yakın sporcunun kayıt yaptırdığı açıklandı. Organizasyonun en büyük koşusu olan 42 kilometre 195 metrelik maraton, Boğaziçi Köprüsü gişelerinin yaklaşık 250 metre gerisinden, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın saat 09.00'da verdiği startla başladı. Atletler köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş sapağından ayrılarak Barbaros Bulvarı'ndan Beşiktaş'a inip, sahil yolunu izleyerek Karaköy'e ulaştı. Eyüp-Unkapanı Köprüsü-Bakırköy güzergâhları sonrasında atletler Sultanahmet Meydanı'nda yarışı tamamladı. 
Elit atletler de yarıştı
Maratonda Belarus, Eritre, Etiyopya, Güney Afrika, Kenya, Rusya ve Ukrayna'dan 60 elit atlet yarıştı. Erkeklerde aralarında geçmiş yıllarda İstanbul'da dereceye giren isimlerin de olduğu Kenya'dan Elijah Kiplagat, Silah Limo, Michael Kiprop Tiony, Elias Kemboi Chelimo, Hilary Kipkosgei Yego, Mark Kosgei Kiptoo, Evans Kiplagat, Leonard Langat ve Etiyopya'dan Gebo Burka, Debebe Tolossa, Kasime Adillo Roba gibi atletler Vodafone 37. İstanbul Maratonu'nda madalya için start aldı. Kadınlarda ise Etiyopya'dan Amane Gobena, Merima Mohammed, Fatuma Sado, Türkiye'den Sultan Haydar, Rus Albina Mayorova ve Nina Podnebesnova, Kenyalı Agnes Barsosio, Belarus'tan Volha Mazuronak ile Ukraynalı Olena Burkovska yarışta madalya aradı. "Kadına şiddete dur de" temasıyla koşulan yarışla, kadına karşı şiddete dikkat çekildi.
216 bin dolar ödül 
Büyük çekişmeye sahne olan maratonda erkeklerde Kenyalı atlet Elias Kemboi Chelimo, kadınlarda Etiyopyalı atlet Amane Gobena birinci oldu. Erkeklerde ikinci ve üçüncü sıraları yine Kenyalı atletler aldı. Maratonu, Evans Kiplagat ikinci, Silah Limo ise üçüncü sırada tamamladı. Kadınlarda geçen yılın birincisi Etiyopyalı Gobena, üst üste ikinci kez ilk sırayı elde etti. Yarışta, Etiyopyalı Zerfie Limeneh Tadese ikinci, Etiyopya asıllı Türk sporcu Meryem Erdoğan ise üçüncü sırayı aldı. 15 km koşusunda ise ipi Kenyalı atlet Sang Benard Cheruiyot göğüsledi. Elde ettiği birincilik sonrası açıklamalarda bulunan Cheruiyot, "Asya ve Avrupa arasında koşmak güzel bir deneyimdi" dedi. Organizasyon kapsamında 42 kilometre 195 metrelik maratonda 216 bin dolar para ödülü dağıtıldı. Erkekler ve kadınlarda birincilere 50 bin, ikincilere 25 bin, üçüncülere 15 bin, dördüncülere 10 bin, beşincilere de 8 bin lira verildi. Ayrıca, Türk sporcular tasnifinde erkekler ve kadınlarda birinciler 20 bin, ikinciler 10 bin, üçüncüler de 5 bin dolarla ödüllendirildi. 
İstanbul şenliği
İstanbul şenliği
FOTOĞRAFLAR: Bünyamin ÇELİK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...