Saldırı endişesiyle dev maç iptal edildi

Saldırı endişesiyle dev maç iptal edildi

SPOR Haberleri

Belçika ile İspanya arasında oynanması planlanan özel maçın terör saldırısı tehlikesi nedeniyle ertelendiği açıklandı.

Belçika ve İspanya milli futbol takımları arasında 17 Kasım gecesi oynanması planlanan özel karşılaşma güvenlik endişesine takıldı.


Geçtiğimiz Cuma gecesi Fransa ile Almanya arasında oynanan hazırlık müsabakası sırasında Paris'te gerçekleşen ve 129 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırıları nedeniyle tüm dünya alarma geçti.


Hükumetin tehdit seviyesini 2'den 3. aşamaya çıkardığı Belçika'da ise futbol federasyonu, Twitter'dan yaptığı açıklama ile İspanya ile oynanacak mücadelenin ertelendiğini duyurdu. Bu gece TSİ 21.45'te başlaması planlanan karşılaşmanın oynanmama sebebinin terör saldırısı tehlikesi olduğu belirtildi.


Belçika Futbol Federasyonu'nun açıklamasında, "Oldukça motive olmuş iki takımın karşı karşıya geleceği bu dostluk maçına ilişkin böyle bir karar almaktan dolayı üzgünüz. Taraftarların bu karardan dolayı hayal kırıklığına uğramasını anlayışla karşılıyoruz. Fakat bu şartlarda hem taraftarların hem de oyuncuların güvenliği açısından hiçbir risk almak alamayız" ifadelerine yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...