Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fener'in zor yılı

Fener'in zor yılı

SPOR Haberleri

Kiralık oynayan ve kiralanan isimlerle yolların ayrılmasına kesin gözüyle bakılırken, Caner Erkin, Gökhan Gönül ve Mehmet Topal yönetimi zorlayacak

Geçtiğimiz sezon sonunda sözleşmesi sona eren 7 oyuncusuyla yollarını ayıran ve bu oyuncuların yerlerini doldurmak için transfere tam 41 milyon avro harcayan Fenerbahçe Yönetimini önümüzdeki sezonda da yoğun bir mesai bekliyor. Mert, Egemen, Bekir, Selçuk, Emre, Kuyt ve Webo'nun yerine Fabiano, Ba, Kjaer, Şener, Josef, Ozan, Nani, Markovic, Volkan, Fernandao ve Robin van Persie'yi transfer eden sarı lacivertli takımın sözleşmesi bu sezon sonunda sona erecek olan isimler için nasıl bir tasarrufta bulunacağı şimdiden merak konusu. Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek 11 futbolcusu bulunan Fenerbahçe'de gerek yaşları, gerekse yüksek maliyetleri nedeniyle gözden çıkarılan Bruno Alves, Raul Meireles ve Kadlec'in yanı sıra bu sezon forma bulmakta zorlanan Mehmet Topuz ve çalışmalarını A2 takımıyla sürdüren Serdar Kesimal ile de yolların ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Uygar Mert Zeybek ve Hakan Çinemre'nin yuvada kalmaları beklenirken, Fenerbahçe Yönetimi'ni en çok zorlayacak isimler ise tribünlerin sevgilisi olan Mehmet Topal, Gökhan Gönül ve Caner Erkin olacak gibi görünüyor.
Yıldızlar zorlayacak
Şener Özbayraklı transferi sonrası sakatlığının da etkisiyle ilk haftalarda formaya hasret kalan ancak son iki haftadır 11'deki yerini almaya başlayan Gökhan Gönül'ün, Ajax maçının ardından yaptığı "Nereye gidersem gideyim Fenerbahçeli Gökhan olacağım" ifadesi, yıldız oyuncunun sezon sonunda ayrılacağı şeklinde yorumlara neden oldu. Pereira'nın sezon başında kulübede oturttuğu Mehmet Topal'ın da özellikle İspanyol kulüplerinin radarında olduğu biliniyor. Oyuna sonradan girdiği Eskişehirspor maçının ardından basın mensuplarına "Beğenmiyorlarsa söylesinler kendi yolumu çizeyim" ifadelerinin kullanan Mehmet Topal'ın da yeniden Avrupa'da oynamaya sıcak baktığı ifade ediliyor. İki sezon önce kazanılan şampiyonlukta büyük pay sahibi olan ve sözleşmesini iki yıllığına uzatan Caner'in de Euro 2016'dan önce kontratını uzatmak istemediği ve bu turnuvanın ardından gelecek tekliflere göre karar vereceği iddiası Fenerbahçe Yönetimi'ni zorlayacak.
Kiralıklarla yollar ayrılacak
Her fırsatta iki yıllık bir proje kapsamında Fenerbahçe'ye geldiğini belirten Sportif Direktör Terraneo yeni sezon planlarına şimdiden başlarken, kiralık oyuncuların durumu da şimdiden netleşti. Liverpool'un yeni teknik direktörü Klopp'un Markovic'e yeni sezon planlarında yer vermesi satın alma opsiyonu bulunmayan Sırp oyuncunun transferini zora sokarken, Porto'dan 6 milyon avro satın alma opsiyonuyla kiralanan Abdoulaye Ba için Portekiz ekibiyle anlaşma masasına oturulacak. Kiralanan bir diğer isim olan Fabiano'nun yeni sezonda Fenerbahçe forması giymesi beklenmezken, sezon başında Konyaspor'a kiralanan Samuel Holmen'in de sözleşmesi uzatılmayacak.
 Uğur AKTAN


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...