Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yılın en büyük bombası! Fernandao...

Yılın en büyük bombası! Fernandao...

SPOR Haberleri

“Türkiye forması giymek benim için rüya gibi bir şey” diyen Fernandao'nun bu hayali gerçek oluyor! Burak'ın sakat, Umut ve Mevlüt'ün formsuz olması nedeniyle Sambacı'ya gün doğdu. Milli takım kurmayları, 28 yaşındaki golcüyü Türk yapmak için düğmeye bastı.

Bursaspor’da müthiş bir patlama yaptı, Süper Lig’de geçtiğimiz sezon gol kralı oldu. Göz dolduran performansı sonrası devleri peşine taktı, sezon başında Fenerbahçe’ye imza attı. Böylece en büyük hedeflerinden birine ulaşan Fernandao’nun bir diğer hayali daha gerçekleşmek üzere...

‘Terim’e minnettar kalırım’
Fernandao, 2 Nisan 2015’te FANATİK’e verdiği röportajda, “Fatih Terim eğer bana bir şans verirse, mutluluktan uçarım, ona minnettar kalırım. Çünkü hayalim bu. Benim için rüya gibi bir şey” demiş, Ay-Yıldızlı formayı sırtına geçirmişti. Sambacı’nın sözleri kamuoyunda büyük heyecan oluştursa da bu konuda bir gelişme yaşanmamıştı. Taa ki milli takımda büyük bir forvet krizi çıkana kadar... Burak Yılmaz sakat, Umut Bulut ve Mevlüt Erdinç’in form durumu dibe vurmuş durumda. Cenk Tosun ise Beşiktaş’ta Mario Gomez’in arkasında yedek bekliyor.
Hedef EURO 2016

Milli takım kurmayları, EURO 2016 öncesi yaşanan bu krizi noktalamak için Fernandao kartını kullanmaya karar verdi. 28 yaşındaki forvetin, haziran ayındaki turnuvaya kadar Türk vatandaşı yapılıp, dev organizasyonda Ay-Yıldızlı formayla sahaya çıkması adına girişimler başladı. Fernandao’nun Türk olduktan sonra alacağı isim bile belli: Ferhan Doğu!

5 yıl şartı var ama...
Yabancı birinin Türk vatandaşı olabilmesi için, müracaat ettiği tarihten geriye doğru 5 yıldır Türkiye’de ikamet etmesi gerekiyor. Ayrıca bu süreçte 6 aydan fazla Türkiye dışında bulunmaması da şart. Fernandao, 5 Ocak 2014 tarihinden itibaren Süper Lig’de futbol oynuyor. Yani ‘5 sene şartı’nı karşılamıyor. Daha önce Wederson, Aurelio, Nobre gibi isimler, “Türkiye’nin tanıtımına katkı” sağladıkları gerekçesiyle bu şartı karşılamamalarına rağmen vatandaş yapılmıştı. Ancak sonradan tepkiler nedeniyle bu ‘kolaylık’ kaldırıldı. Buna rağmen milli takım kurmayları, siyasilerin Fernandao konusunda gereken yardımı yapacaklarına inanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...