Pota kaynıyor!

Düzenleyen:
Pota kaynıyor!

SPOR Haberleri

Avrupa basketbolunda son yıllarda yaşanan FIBA-ULEB çekişmesi, FIBA'nın önümüzdeki sezon Eurocup'ta yer alacak takımların bağlı bulunduğu federasyonları Eurobasket 2017'ye almama tehdidiyle yeni bir boyut kazandı.

Avrupa basketbolunda son yıllarda yaşanan FIBA-ULEB çekişmesi, FIBA'nın önümüzdeki sezon Eurocup'ta yer alacak takımların bağlı bulunduğu federasyonları Eurobasket 2017'ye almama tehdidiyle yeni bir boyut kazandı. Eurocup ile üç yıllık Galatasaray'ın bu hamlesi Türkiye'nin ev sahibi olacağı organizasyona katılımını tehlikeye sokarken, temsilcimizin bu sezon Eurocup'u kazanıp Euroleague vizesi alması halinde Türkiye'ye bir ceza verilip verilmeyeceği ise belirsizliğini koruyor. İşte tüm ayrıntılarıyla FIBA-ULEB çekişmesi Türk basketboluna yansımaları...
Turgay Demirel'in başkanı olduğu FIBA, geçtiğimiz günlerde yeni organizasyonu Şampiyonlar Ligi'ni daha çekici kılmak adına Eurocup'a katılacak takımların ülkelerinin Türkiye'de organize edilecek Eurobasket 2017'de yer alamayacağını açıklamıştı. FIBA'nın bir başka ULEB organizasyonu Euroleague için böyle bir yaptırım uygulamaması dikkat çekerken, FIBA'nın restine karşılık geri adım atmayan ULEB, gelecek sezon Euroleague ve Eurocup'ta yer alacak takımları açıkladı. Eurocup'ta ULEB ile üç yıllık sözleşme imzalayan Galatasaray da yer alırken, Pınar Karşıyaka ve Beşiktaş henüz son kararını vermedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...