İhlas Koleji öğrencisi, Türkiye'yi Rio'da temsil edecek

Düzenleyen:
İhlas Koleji öğrencisi, Türkiye'yi Rio'da temsil edecek

SPOR Haberleri

İhlas Koleji öğrencisi milli okçu Mete Gazoz, İngiltere'de düzenlenen şampiyonada yarı finalde Britanyalı rakiplerini yenerek, 2016 Rio Olimpiyatlarına katılma hakkı kazandı.

İngiltere’nin Nottingham kentinde devam eden Avrupa Okçuluk Şampiyonası kapsamında düzenlenen 2016 Rio Olimpiyatları Avrupa Kıtası kota müsabakalarında olimpik yay erkeklerde yarışan İhlas Koleji öğrencisi Mete Gazoz Rio Olimpiyatları için kotayı aldı. 

İlk iki turu maç yapmadan geçen Gazoz, 3. turda Estonyalı, 4. turda Büyük Britanyalı, çeyrek finalde Sloven ve yarı finalde de yine Büyük Britanyalı rakiplerini yenerek finale yükseldi. Finalde karşılaştığı Finlandiyalı rakibi Samuli Piippo’yu çekişmeli geçen maçın ardından 6-5 mağlup eden Gazoz böylece ilk sırada yer alarak Rio için kotayı aldı. 

ALTIN MADALYA İÇİN YARIŞACAK 
Türk okçuluğu için çok önemli bir başarıya imza atan Gazoz, ayrıca bireysel atışlarda Avrupa Şampiyonluğu için Fransız Jean-Charles Valladont ile altın madalya için mücadele edecek. Gazoz, rakibini yenerse Rio Olimpiyatları’na Avrupa Şampiyonu olarak gidecek. 

GAZOZ: “HEDEFİM ÜLKEMİZE ALTIN MADALYA İLE DÖNMEK" 
Türkiye'yi Rio Olimpiyatlarında temsil etme hakkını kazanan Mete Gazoz, çok iyi bir turnuva geçirdiğini ve olimpiyat vizesi aldığı için çok mutlu olduğunu söyledi. Türkiye'yi Rio’da temsil edeceği günü sabırsızlıkla beklediğini ifade eden milli okçu, “Avrupa şampiyonasına çok iyi hazırlanmıştım. Turnuvaya da çok iyi başladım. Sonunda ülkemiz için çok değerli olarak olimpiyat kotasını almayı başardım. Bireysel yarışmada da şampiyon olup ülkemize Avrupa şampiyonu olarak dönmek istiyorum. Bu başarımda emeği olan başta ailem olmak üzere, antrenörlerime, federasyonumuza ve bana desteğini esirgemeyen okulum İhlas Koleji’ne teşekkür ederim” dedi. 

YELTEKİN: “METE'NİN BAŞARILARI HEM BİZİM İÇİN HEM DE ÜLKEMİZ İÇİN MUTLULUK KAYNAĞIDIR" 
Mete’nin Türkiye'deki okçuluk sporunun gelişmesi adına gençler için bir rol model olduğunu vurgulayan İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Bedri Yeltekin, “Mete’nin başarıları hem bizim için hem de ülkemiz için mutluluk kaynağıdır. Onun elde ettiği başarılar birçok gencimizin okçuluk sporuna merak duymasına vesile olmaktadır. İhlas Koleji ailesi olarak Mete’yi elde etmiş olduğu Rio Olimpiyatlarına katılma hakkından dolayı tebrik ediyoruz” diye konuştu. 

İhlas Koleji öğrencisi, Türkiye'yi Rio'da temsil edecek

İhlas Koleji öğrencisi, Türkiye'yi Rio'da temsil edecek

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...