4 forma 12 aday

Düzenleyen:
4 forma 12 aday

SPOR Haberleri

Fenerbahçe’nin yeni hocası tatlı bir zorluk yaşıyor… Kafasındaki savunma bloğu “tamam”, orta ve ileride ise alternatif çok, seçim zor

M. Emin ULUÇ

Teknik direktörlüğe Dirk Advocaat’ın gelmesi ve transferlerin tamamlanmasıyla birlikte yeni Fenerbahçe de yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Pereira’nın enkazını toparlamak için kurmaylarıyla birlikte yoğun mesai harcayan Hollandalı çalıştırıcı kafasındaki oyun formasyonunu 4-3-3 olarak belirlerken, sahaya süreceği ilk 11’i de büyük oranda netleştirdi. Yediği hatalı gollere rağmen kalede önceliği Volkan Demirel’e veren Advocaat, savunma bloğundaki üç ismi de kesinleştirdi. Van der Wiel, Kjaer ve Skrtel Hollandalının bankoları. Sadece sol bekte Hasan Ali ile İsmail Köybaşı yarışının kazananı henüz belli değil. Hasan Ali bir adım önde gözükse de İsmail’in hırsı tecrübeli hocayı kararsız bırakmış durumda.

Hücumda tek yer var

Orta alan ve forvette ise çok daha yoğun bir rekabet yaşanıyor. Yılların tecrübesi, istikrar abidesi Mehmet Topal, Dirk Advocaat’ın da vazgeçilmezi olmayı başarırken, bu bölgedeki iki forma için Alper, Ozan ve Salih Uçan arasında büyük bir mücadele var. Savunma için fırsat kollayan Roman aynı zamanda orta alan adayları arasında yer alırken, Hollandalı hocanın yüzüne bakmadığı Josef de bir sürpriz yapabilmek için çaba harcıyor. Hücum bloğunda ise durum çok daha karışık. Son transferler Sow ile Lens performanslarıyla hocanın bankoları olmuş durumda. Kalan tek forma için, Emenike ve Van Persie yarışıyor. Fernandao sakatlığı nedeniyle şimdilik mücadele dışında olsa da, sambacının da yarışa katılacağı bir gerçek. Tabii Volkan Şen, Alper ve Aatıf’ı unutmamak gerek.    

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...