Azmin zaferi

Düzenleyen:
Azmin zaferi

SPOR Haberleri

Brezilya'da düzenlenen Olimpiyat Oyunları'nda yarışan Milli sporcumuz Abdullah Öztürk, masa tenisi branşında Rio'nun en iyisi oldu ve altın madalya kazandı.

2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda altın madalya alan Abdullah Öztürk 4 yıla büyük bir başarı hikayesi sığdırdı. 2014 Beijing Dünya Şampiyonası'nda gümüş kazanan, ardından da Lignano İtalya Master Open'da birinci olarak dünya sıralamasında ikinci sıraya yükselen milli sporcu, Rio'nun en iyisi oldu. Her sporcumuz gibi Abdullah Öztürk'ün de bir hikayesi var. Türkiye'nin en büyük sosyal sorunlarından birisi olan 'akraba evliliği' nedeniyle sakat doğan Öztürk, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda zirveye çıkarak ülkemize Nazmiye Muslu Muratlı'dan sonra altın madalya sevinci yaşattı.

İlk olarak 2012 Londra'da boy gösterdi milli sporcu... Elemeleri geçmeyi başaran Öztürk, çeyrek finalde Fransız rakibi Maxime Thomas'a yenilerek derece elde edemedi. Ancak bu başarısızlık onun pes etmesini değil daha da hırslanmasını sağladı.

PEKİN'DE GÜMÜŞ ALDI

Abdullah Öztürk 2014'te adından söz ettirmeye başladı. 2014 Beijing Dünya Şampiyonası'nda mücadele eden milli sporcu, takım arkadaşları Ali Öztürk ve Nesim Turan ile birlikte Çin'in ardından ikinci sırayı alarak gümüş madalyayı kaptı. Öztürk'ün başarısı bununla da sınırlı kalmadı.

Sporcumuz 2016'ya adeta damgasını vurdu. 2016 Lignano İtalya Master Open'da kürsünün zirvesine çıkan Abdullah Öztürk bu başarısıyla dünya sıralamasında ikinci sıraya yükselerek Rio'ya favorilerden biri olarak geldi. Rio'da finalde dünya sıralamasında 11. sırada olan Çinli Xingyuan Guo ile karşılaşan Öztürk, rakibi karşısında ilk seti 12-10 kaybetmesine rağmen çabuk toparlandı. Sonraki setleri 11-8, 11-4 ve 11-5 alan milli sporcu altın madalya alarak kariyerindeki en üst başarıya ulaştı.

Azmin zaferi

BAKAN TEBRİK ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2016 Paralimpik Oyunları'nda kürsüye çıkan Abdullah Öztürk ile Semih Deniz'i tebrik etti. Bakan Kılıç, yayımladığı mesajda, masa tenisinde altın madalya kazanan Öztürk ile atletizmde, erkekler 1500 metre finalinde bronz madalya alan Deniz'i kutlayarak, şu ifadelere yer verdi: "Paralimpik Oyunları'nda milli sporcularımız başarılı sonuçlar almaya devam ediyor. Ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çekerek İstiklal Marşımızı tüm dünyaya dinleten Abdullah Öztürk'ü tebrik ediyorum."

KARAGÖL 7. SIRADA

Rio 2016 Paralimpik Oyunları'nda atıcılık branşında karışık 50 metre tabanca kategorisinin finalini, Türk sporcu Cevat Karagöl 80.2'lik derecesiyle 7. sırada tamamladı. Cevat Karagöl, gün içinde yapılan eleme karşılaşmasını 2. sırada bitirmişti.

Atıcılık dalında karışık 50 metre tabanca finalinde İranlı kadın sporcu Sareh Avanmardidodmani 189.5'lik dereceyle altın madalyanın sahibi olurken, Çinli Chao Yang 186.5 ile gümüş, Ukraynalı Oleksii Denysiuk ise 160.8 ile bronz madalya elde etti.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...