Türkiye için kritik viraj

Düzenleyen:
Türkiye için kritik viraj

SPOR Haberleri

2018 Dünya Kupası finallerine katılmayı hedefleyen ve eleme grubunaki ilk maçında Hırvatistan ile 1-1 berabere kalan A Milli Takım, bu akşam Konya’da Ukrayna, pazar günü de deplasmanda İzlanda ile karşılaşacak.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine destansı bir son deparla katılmayı başaran A Milli Futbol Takımı için önündeki en önemli hedef 2018 Dünya Kupası'na da adını yazdırmak. Önünde zorlu ve engelli bir yol bulunan Ay-Yıldızlılar, I Grubu'nda Hırvatistan, İzlanda, Ukrayna, Finlandiya ve Kosova ile eşleşti. Dünya Kupası'na giden yol ise, Avrupa Şampiyonası'ndan çok daha zorlu. Çünkü final biletini direkt olarak sadece grup birincileri alacak. 9 grubun en kötü ikincisi elenecek, kalan 8 ülke play-off oynayacak. Zorlu yolculuk öncesi Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in kararıyla radikal bir değişim geçiren milli takım, 5 Eylül'de Hırvatistan'dan 1 puanla eve döndü.

Türkiye için kritik viraj

Bu arada grubun diğer maçları olan Ukrayna-İzlanda ve Finlandiya-Kosova maçlarının da aynı skorlarla 1-1 sona ermesi gruptaki takımların birbirine denk güçler olduğunun somut bir göstergesi olarak yorumlandı.

Bu durum, grubun favorisi Hırvatistan'dan deplasmanda aldığımız 1 puanın değerini bir kat daha artırdı. Bugün Konya'da oynayacağımız Ukrayna ve 9 Ekim'de deplasmanda yapacağımız İzlanda maçları ise önümüzü görmemiz açısından son derece önemli. Alınacak puanlar, daha yolun başında çok önemli bir avantaj yakalamamızı sağlayacak.

Milli takımımızın zorlu mücadelede muhtemel 11'i şöyle:
Volkan Babacan, Şener Özbayraklı, Ömer Toprak, Çağlar Söyüncü, İsmail Köybaşı, Mehmet Topal, Tolga Ciğerci, Emre Mor, Hakan Çalhanoğlu, Volkan Şen, Cenk Tosun

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...